Banii pentru naveta elevilor se vor deconta de săptămână viitoare

Elevii care învață în altă localitate decât cea de domiciliu, pot primi până la 342 de lei pentru navetă, de luni, 12 decembrie, în avans pentru această lună, iar pe 15 decembrie li se vor deconta sumele din luna noiembrie, potrivit Ordinului de ministru 6.376 din 7 decembrie 2022, publicat joi seară în Monitorul Oficial.

Sumele vor trebui acordate de către școli din această lună, în avans pentru luna decembrie, dacă vor exista cereri scrise din partea elevilor, pe baza documentelor justificative.

Conform documentului, „pentru luna decembrie 2022, sumele forfetare se vor acorda în perioada 12—16 decembrie 2022.”, iar „decontarea sumelor aferente lunii noiembrie 2022 se va face până la data de 15 decembrie 2022.

Suma acordată este de 60 lei/lună pentru distanţe de până la 3 km iar pentru distanţele ce depăşesc 3 km, suma se suplimentează cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru, până la maximum 342 de lei pentru 50 de km, după cum prevede ordinul.

Pentru distanţele de peste 50 de kilometri calculul se va face similar, prin suplimentarea cu 6 lei/lună, pentru fiecare kilometru.

În document apare că elevii vor face o solicitare scrisă la școală ce va fi înregistrată până la data de 10 a lunii curente, pentru luna următoare:

„Art. 5. — (1) Suma forfetară se acordă în avans de către unitățile de învățământ preuniversitar, la solicitarea scrisă a elevului, înregistrată la unitatea de învățământ până la data de 10 a lunii curente, pentru luna următoare, din care să rezulte localitatea de domiciliu în care locuiește elevul și distanța în kilometri pe care se deplasează până la unitatea de învățământ.

(2) Plata avansului pentru lunile februarie—decembrie se va efectua de către unitatea de învățământ în intervalul 25—28 al lunii curente, pentru luna următoare. Pentru luna ianuarie, plata sumelor forfetare se va face în primele 5 zile lucrătoare de la începerea cursurilor școlare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *