Bilanțul morților după primele ore de război. Au căzut victime civili și soldați

În urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei de astăzi, cel puțin 100 de militari și aproape 18 civili au fost omorâți din cauza primului val de rachete.

Autorităţile din Ucraina au declarat că vor asigura controlul și siguranța în oraşul Mariupol, un port strategic la Marea Azov, care se află la doar 15 kilometri vest de teritoriul separatist din Doneţk.

Anunţul legat de Mariupol a fost făcut după ce autorităţile ucrainene au precizat că au recucerit oraşul Şceastia.

În urma atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, și-au pierdut viața cel puțin 100 de soldați și aproximativ 18 civili

Război

Potrivit unei informări a diplomației ucrainene, cel puţin şase avioane, două elicoptere şi zeci de vehicule blindate ale inamicului au fost nimicite. Pe de altă parte, în zona oraşului Herson, în sud, în apropiere de peninsula Crimeea, alăturată de Rusia în 2014, situaţia este în continuare anevoioasă, dar armata ucraineană susţine că va respinge atacul.

 

Conform spuselor consilierului prezidenţial Oleksii Arestovici, minim 100 de soldați şi aproape 18 civili ucraineni au fost omorâți în primele ore ale atacurilor Rusiei asupra Ucrainei, pierderi umane cauzate de primul val de lovituri cu rachete. Un al doilea val de atacuri cu rachete a fost lansat recent, spun autorităţile ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *