Biserica Ortodoxă Română a ajutat refugiații din Ucraina cu 6 milioane de euro de la debutul războiului

Șase milioane de euro în puțin peste o lună de zile! Este ajutorul uriaș pe care Biserica Ortodoxă Română l-a oferit de la debutul războiului din Ucraina pentru victimele acestui conflict în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei.

Pe fondul gravei crize umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a continuat acțiunile sale social-filantropice.

În această perioadă, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federația Filantropia au fost donate sumele de 3.338 lei și 25.150 euro.

La nivelul Patriarhiei Române, în perioada 25-31 martie 2022, s-au adăugat ca participante la acțiuni caritabile 1.679 persoane din rândul preoților și al voluntarilor.

Sprijinul umanitar acordat în aceste ultime zile a însumat 1.291.811 lei, acesta constând în bani și produse (hrană caldă, alimente, hrană pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.).

La acest sprijin se adaugă servicii sociale în derulare (de traducere – 1.994 beneficiari; de consiliere și orientare – 1.741 beneficiari, medicale – 80 beneficiari și educaționale – 247 beneficiari, precum și sprijin logistic, constând în spații de adăpost – cort/containere și transport).

În ceea ce privește cazarea refugiaților, locurile pentru aceștia se ridică actualmente la 12.037, dintre care 8.695 cu servicii de masă incluse.

În legătură cu organizarea de transporturi umanitare, au fost realizate încă 16 transporturi în România, 23 transporturi în Ucraina și 4 transporturi în Republica Moldova. Valoarea acestor noi transporturi se ridică la suma de 2.156.653 lei.

Campania Patriarhiei Române „Donează sânge pentru Ucraina” a continuat și în ultima săptămână, la ea participând 156 de noi persoane donatoare.

În perioada 25-31 martie 2022, ajutorul umanitar oferit de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române și Federația Filantropia se ridică la suma de 3.448.464 lei.

Astfel, ajutorul total oferit de Biserica Ortodoxă Română de la declanșarea războiului din Ucraina până în acest moment este de 29.672.677 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *