Bisericile din județul Sălaj alături de refugiaţii veniți din Ucraina

În contextul crizei provocate de războiul din Ucraina unde Rusia a început o invazie puternică și atacă principalele orașe, mii de cetățenii ucrainieni au ales să părăsească țara, să fugă din calea războiului și se refugiază în România, Polonia, Ungaria și Moldova.

Sălăjeni cu suflet mare s-au mobilizat pe Facebook și nu numai, au pus mână de la mână, au adunat mai multe ajutoare care au fost transportate deja la Vama de la Sighetu Marmației.

Tinerii din Parohia Ortodoxă Ortelec îndrumați de preotul paroh Doru Gârbovan s-au pus pe genunchi la Școala Parohială și s-au rugat pentru încetarea războiului din Ucraina. 

Credincioșii din cartierul Ortelec urmează să se mobilizeze pentru colectarea de ajutoare, alimente, medicamente, apă potabilă csre vor fi adunate și trimise la granița dintre Ucraina și România.

„Azi, la Școala Parohială, copiii și tinerii s-au rugat pentru încetarea războiului din Ucraina și pentru ocrotirea celor care suferă din pricina acestui război.🙏🏼🇺🇦💒

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi și întreagă lumea Ta!”, transmite preotul Doru Garbovan. 

Credincioși aparținând cultului penticostal din Stârciu au trimis deja ajutoare către refugiaţii veniți din Ucraina

„Biserica Penticostală Stârciu a trimis azi primele pachete cu alimente spre refugiați ucrainieni !
Mulțumim tuturor pentru mobilizare exemplară , Dumnezeu sa va binecuvinteze înzecit !
Vom continua și săptămâna viitoare”, transmite viceprimarul comunei Horoatu Crasnei, Onisim Sav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *