BNR anunță: Inflația ajunge la 5,6%, prețurile explodează. PSD acuză Guvernul Cîțu

Creșterile de prețuri din România sunt, acum, semnificativ mai mari decât prognoza anterioară a Băncii Naționale, BNR estimând că rata inflației va fi în jur de 5-5,6% pentru luna iulie, în principal din cauza scumpirilor la energie, a declarat luni guvernatorul Mugur Isărescu.

El a precizat însă că România nu este singura în această situație, rata inflației fiind peste mare și în Statele Unite, Ungaria sau Polonia, dar și în Germania, țara stabilității prețurilor.

„Anticipațiile inflaționiste ale analiștilor bancari sunt rezonabile. În schimb, la nivelul operatorilor economici s-au repoziționat pe un palier superior. Au fost motive serioase: atât discursul public care a accentuat dificultățile, cât și datele care au venit de multe ori din exterior, despre creșterile de prețuri, mai ales din domeniul construcțiilor. Avem o scumpire a materiilor prime, cu impact direct în domeniul energiei electrice, a componentelor, cazul microcipurilor, dificultăți de aprovizionare, ruperi datorită pandemiei, scumpiri în transportul naval, avem și valul patru, o altă necunoscută și efecte ale schimbărilor climatice”, a detaliat Mugur Isărescu, vorbind despre cauzele scumpirilor din ultima perioadă.

El a afirmat că BNR lucrează în acest moment cu scenariul unei inflații tranzitorii.


ATAC LA BUZUNARELE ROMÂNILOR! BNR CONFIRMĂ: GUVERNUL CÎȚU FURĂ 285 DE LEI DE LA FIECARE ROMÂN!

România intră cu o VITEZĂ fulminantă în faza inflației galopante!

#PSD a avut dreptate, iar Banca Națională a României a confirmat astăzi, în raportul făcut public, o creștere a inflației cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%!

Mai grav, inflația va crește cu 115% până la final de an și va ajunge la 5,6%! Asta înseamnă că în decembrie, fiecare român va fi și mai #sărac cu 320 de lei! Și, tot în decembrie, fiecare român va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern în numele și pe seama românilor!

Fantastic, chiar WOW dle Cîțu! Ați reușit să vă duceți V-ul pană la capăt. V-ul inflației!

#RomâniiTrebuieSăȘtie#scumpiri

One thought on “BNR anunță: Inflația ajunge la 5,6%, prețurile explodează. PSD acuză Guvernul Cîțu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *