Bode la Zalău: Educația este o „armă puternică”, ce va schimba lumea

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a fost la început de an școla 2023-2024 la Colegiului Național Silvania din Zalău. Într-o postare pe pagina de Facebook, politicianul liberal a apreciat instutuția de învățământ din Zalu ca fiind o instutuție de prestigiu, cu performanțe la nivel național și internațional.
Despre rolul fiecăruia în procesul educațional, în formarea viitoarelor generații, Bode spune că trebuie să acționăm împreună – comunitate, școală, autorități.
„Suntem cu toții responsabili de ce generații formăm, de aceea este important să conștientizăm rolul fiecăruia în derularea procesului educațional care devine, de la an la an, tot mai provocator.
Nu este nimeni singur în acest proiect esențial pentru viitorul României.
Împreună – comunitate, școală și autorități – avem obligația să ne implicăm cu toate forțele pentru atingerea obiectivului comun de a crește calitatea actului educațional și gradul de siguranță în școli.
Școala trebuie să rămână un spațiu dedicat învățării si aprofundării cunoștințelor dobândite. Doar împreună vom reuși să ne protejăm copiii și să facem din școală un spațiu sigur”, arată liberalul.
Bode consideră că oamenii produc schimbarea, iar educația este o „armă” puternică, ce va schimba lumea.
„Totul pornește într-o societate de la educație, de la oamenii care cu dăruire produc schimbarea în bine în sistem, fiecare la el în scoală, la ora de curs, într-un parteneriat constructiv cu părinții și autoritățile.
De aceea, prioritatea pentru noi toți va fi, în continuare, accentul pe dezvoltare și modernizarea sistemului românesc de învățământ, dar şi pe valorizarea corpului profesoral.
Pentru că educația rămâne «cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea»”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *