Bucluc sinistru la înmormântare – Ion a fost îngropat în locul lui Gheorghe la Șimleu

O gravă încurcătură s-a produs ieri, 1 aprilie, la Șimleu. Crăciun din Aleuș a fost îngropat în cimitirul din oraș în locul lui  Casap Adrian, fost angajat al Primăriei Șimleu Silvaniei.

Firma de pompe funebre a fost contactată de familia răposatului Casap și a plecat la morga Spitalului din Șimleu să ridice corpul acestuia. L-au luat însă din greșeală pe Crăciun din Aleuș.

Cei de la pompe funebre ăși justifică greșeala impardonabilă argumentând că spitalul nu are personal care să deservească morga, camera este insalubră, lipsită de lumină și duce lipsă de aparate frigorifice.

S-au dus cu corpul lui Crăciun la groapă, au apucat să arunce câteva lopeți de pământ peste cosciug, dar până să vină preotul,  a fost sesizată încurcătura.

Înmormântarea a fost oprită imediat, iar cei de la pompe funebre au făcut drum întors la morgă cu Crăciun din Aleuș, de unde l-au luat de data aceasta pe Casap Adrian, cel pentru care au plâns la înmormântare apropiații, neștiind că-l îngroapă pe Crăciun.

Intr-un final Casap a fost îngropat conform tradiției, iar Crăciun va fi dus mâine la Aleuș, unde va avea parte, practic, de a doua înmormântare.

Cert este că în ultimii 20 de ani în județul Sălaj nu s-a mai întâmplat vreun caz similiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *