Bugetul pentru anul 2021 al Consiliului Județean Sălaj este mai mare cu 37% față de anul 2020

Coaliția de conducere a Consiliul Județean Sălaj formată din PNL și UDMR, propune pentru 2021 un buget de 293,4 milioane de lei, cu 80 milioane de lei mai mare decât în 2020 (+37,9%) și cu 61 milioane peste cel din 2019 (+26,3%). În acest an, 53,4% din totalul bugetului consolidat se va îndrepta către investiții.
“În ultimii ani, la partea de cheltuieli de dezvoltare, nivelul atins nu a fost unul mulțumitor. În 2021, însă, am stabilit obiective clare pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale sălăjenilor și vom depune toate eforturile pentru a realiza cât mai mult din ce ne-am propus. Anul acesta, dezvoltarea primează. Mă refer, aici, la reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, la îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor medicale pentru pacienți, dar și la investițiile în amenajarea caselor de tip familial, care să asigure bunăstarea copiilor din sistemul de protecție socială. În an de pandemie alocăm sume consistente către investiții majore la Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru a dezvolta un sistem de sănătate solid și eficient. De asemenea, am analizat cu atenție toate cheltuielile care țin de instituțiile subordonate și vă asigur că nu facem risipă în ceea ce privește banul public”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

„Punem accentul cuvenit pe modernizarea infrastructurii rutiere, infrastructurii de sănătate din județ și ne străduim să fim atenți și la administrațiile locale care au nevoie de sprijin pentru dezoltare”, a transmis vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *