Calotă Răzvan condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru bătaia cruntă dată Denisei

Calotă Răzvan Marcel este tânărul zălăuan care a lovit cu sânge rece și sălbăticie o tânără Câmpean Denisa de doar 20 de ani din Zalău, care ulterior a fost transportată la UPU Zalău unde s-a luptat între viață și moarte, fiind intubată și ventilată mecanic. Practic, pe fata de 20 de ani o mai țineau în viață doar aparatele medicale. Acum, Denisa este mutilată și cu sechele pe viață. Deși a scăpat cu  anul trecutviață, se află la un cetru de recuperare unde tratamentul și serviciile medicale pentru o zi depășesc 500 de lei.

Curtea de Apel Cluj a desființat sentința Tribunalului Sălaj și a majorat pedeapsa de la 7 ani de închisoare la 12 ani de închisoare cu executare. Magistrații clujeni au mărit și daunele civile. Tribunalul Sălaj stabilise daune de 50.000 de euro pentru Denisa, dar Curtea de Apel Cluj a decis definitiv că Marcel Calotă trebuie să-i plătească 200.000 de euro daune morale.

Calotă Răzvan se află reținut și arestat preventiv din 26 noiembrie 2020, adică de mai bine de un an, perioadă care se scade din condamnarea de 12 ani de pușcărie. Cel mai probabil Calotă Răzvan va executa pedeapsa în Penitenciarul de la Gherla, ținând cont de gravitatea faptelor și de pedeapsa mare de ispășit.

Iată sentința definitivă dată pe 20 decembrie de Curtea de Aple Cluj:

„Admite apelul declarat de partea civilă C.L.D., împotriva sentinţei penale nr. 22/21.04.2021 pronunţată de Tribunalul Sălaj pe care o desfiinţează în parte, în latură penală şi civilă. (…) În baza art. 386 alin. 1 C.pr.pen., schimbă încadrarea juridică dată faptei reţinută în sarcina inculpatului C.M.R. din violenţă în familie în forma tentativei la omor, în violenţă de familie în forma tentativei la omor calificat prin cruzimi. În baza art. 396 alin. 2 C.pr.pen., condamnă pe inculpatul C.M.R. la o pedeapsă de 12 (doisprezece) ani închisoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă de familie în forma tentativei la omor calificat prin cruzimi, aplică inculpatului Calotă C.M.R. pedeapsa complementară a interzicerii dreptului (dreptul de a apropia la mai puţin de 100 m de locuinţa, locul de muncă sau alte locuri unde partea civilă C.L.D. îşi desfăşoară activitatea) pe o durată de 5 ani. (…) În baza art. 422 C.pr.pen., cu aplicarea art. 72 alin. 1 C.pen., deduce din durata pedepsei, perioada reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului C.M.R. de la 26.11.2020 -la zi. Majorează cuantumul despăgubirilor pentru daune morale cuvenite părţii civile C.L.D. de la suma de 50.000 euro în echivalent lei la data plăţii, la suma de 200.000 euro în echivalent lei la data plăţii, dispunând obligarea inculpatului C.M.R. la plata în favoarea părţii civile a despăgubirilor pentru daune morale în acest cuantum. (…) Definitivă”.

Cum a început calvarul pentru Denisa Câmpean, desfigurată de iubitul ei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice că la data de 26.11.2020, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că în seara zilei de 25.11.2020, pe o stradă de pe raza mun. Zalău, o tânără a fost agresată în mod repetat, la data de 26.11.2020 fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

În urma acestei sesizări a fost înregistrat dosarul nr. 326/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, iar din probatoriul administrat în cauză până la acest moment rezultă faptul că între numitul Calotă Răzvan Marcel în vârstă de 25 de ani şi numita CLD în vârstă de 20 de ani există o relaţie de concubinaj ce durează de aproximativ 2 ani de zile.

În seara zilei de 25.11.2020, pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, numitul Calotă Răzvan Marcel i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii în zona capului victimei CLD, lovituri în urma cărora aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. Agresiunea s-a derulat într-un spaţiu public, respectiv pe o stradă de pe raza mun. Zalău. După ce şi-a pierdut cunoştinţa, victima a fost transportată de numitul Calotă Răzvan Marcel la locuinţa unor prieteni, acesta continuând să consume băuturi alcoolice în compania celorlalţi amici.

A doua zi, în data de 26.11.2020, în jurul orelor 14.00 văzând că numita CLD nu îşi revine şi este tot în stare de inconştienţă, Calotă Răzvan Marcel a anunţat prin intermediul 112 fapta comisă, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău unde se află şi în acest moment, diagnosticul medicilor fiind rezervat în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate.

La data de 26.11.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus luarea faţă de numitul Calotă Răzvan Marcel a măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de dispoziţiile art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 şi 2 Cod penal şi la art. 199 Cod penal.

La data de 27.11.2020, faţă de numitul Calotă Răzvan Marcel a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii mai sus menţionate şi la aceeaşi data inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.