Campania națională „Curățăm România”, coordonată în județ de Prefectura Sălaj

Instituţia Prefectului Sălaj va coordona, la nivel judeţean, campania națională de ecologizare “Curăţăm România”, desfășurată în luna aprilie, sub deviza „O țară fără deșeuri abandonate”.

Potrivit precizărilor făcute astăzi, în cadrul unei videoconferinţe, de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, pentru implementarea cu succes a programului, la nivelul fiecărui judeţ se vor constitui echipe de lucru ce vor include reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Agenţiei pentru Arii Naturale Protejate, Sistemului de Gospodărirea a Apelor, Regiei Naţionale a Pădurilor şi inspectoratelor judeţene şcolare, cu sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Programul privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri îşi propune să vină în sprijinul autorităților locale în eforturile lor de a asigura tuturor cetățenilor un mediu mai curat. În acest scop, autorităţile locale pot accesa finanţări acordate de Agenţia Fondului pentru Mediu, în funcţie de numărul de locuitori, între 3.000 şi 30.000 de lei.

Instituţia Prefectului Sălaj va organiza, luni, o primă întâlnire a echipei de coordonare, pentru a stabili modul de derulare a programului “Curăţăm România” la nivel judeţean.

“Fiecare dintre noi ne dorim un medium cât mai curat, însă realitatea este cu totul alta. Cursurile de apă, spaţiile verzi şi pădurile sunt, în multe zone, sufocate de deşeuri. Prin acest program sperăm să colectăm cât mai multe din deşeurile abandonate, sensibilizând totodată populaţia privind păstrarea unui mediu cât mai curat, pentru sănătatea noastră, a tuturor”, transmite prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *