Cantități mari de deșeuri abandonate pe râul Agrij, depistate de comisarii Gărzii de Mediu Sălaj

Comisarii GNM CJ Sălaj continuă acțiunile privind verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă de pe raza județului Sălaj, de data aceasta a R. Agrij în zona loc. Brusturi, comuna Creaca.
În urma verificărilor se constată că pe malul stâng al R. Agrij, la intrarea în satul Brusturi sunt abandonate de către cetățeni cantități semnificative de deşeuri( majoritatea deşeuri rezultate din construcții şi demolări, obiecte sanitare, plăci rigips, cabluri, deşeuri de PET, sticlă, folie, etc).
Persoanele identificate vor fi sancționate contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor, art. 61, alin 1, lit. a cu AMENDĂ de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoane fizice şi de la 20000 lei la 40000 lei persoane juridice.
Pentru remedierea situației se va stabili ca măsură atât persoanelor identificate cât şi UAT-ului(pentru deşeurile abandonate pe domeniul public la care nu a fost identificat deținătorul) salubrizarea zonei şi predarea deşeurilor unui operator de salubritate conf. HG 1061/2008 în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *