CAZ ȘOCANT: Un bărbat cu piciorul rupt a fost refuzat de medicii Spitalului Orășenesc Șimleu

UPDATE: Cazul a ajuns în atenția prefectului Virgil Țurcaș care ne-a transmis că va face verificări punctuale privind cele semnalate și ulterior va revenii cu detalii.

Un caz șocant a ajuns la redacția Monitorul de Sălaj. O familie din comuna Valcău de Jos a trăit pe propria piele disprețul și ignoranța sistemului medical în plină pandemie. Un bărbat și-a fracturat talpa piciorului și a mers urgent la medicul de familie care i-a dat repede o trimitere la un specialist ortoped de la Spitalul din Simleu Silvaniei. Bărbatul ajutat de soție au ajuns la spital, unde au dat peste o asistentă „plictisită de viață” care inițial i-a refuzat, după care i-a pus să plătească 40 de lei pentru consult. Oamenii au scos banii și au așteptat în zadar să fie consultat de medicul specialist, deoarece acesta a refuzat în continuare să-l consulte. Doctorul din Șimleu le-a spus verde în față, „haideți săptămâna viitoare” chiar dacă bărbatul avea dureri și era un caz medical de urgență. A intervenit telefonic inclusiv medicul de familie al pacientului, dar nici așa medicul ortoped din Șimleu nu s-a lăsat înduplecat și a refuzat cu orice preț să consulte piciorul bărbatului.

Redăm mai jos povestea acestui caz pe care l-am primit la redacție:

„Am rugamintea sa ma ascultati , intr-o problema pe care sotul meu a intampinat-o azi , 13.11.2020, la Spitalul Ioan Puscas , Simleu Silvaniei. Lovindu-si piciorul , talpa piciorului mai exact, am mers la medicul de familie pentru un consult. Medicul de familie ii da o trimitere la Ortopedie Simleu Silvaniei .La fisierul Spitalului il intampina o asistenta mult prea plictisita si scarbita de meseria ei, care ii refuza biletul de trimitere ca nu intelege unde este pusa bifa medicului de familie.Medicul de familie suna la fisier si o roaga pe asistenta plictisita sa intealeaga ca e vorba de o urgenta medicala.Vizibil deranjata de telefonul medicului de familie merge il suna pe medicul ortoped , care nu il mai poate primi .Sotul o roaga frumos sa il ajute , chiar contra cost sa fie primit de un medic. Este pus sa plateasca 40 de lei , ca sa fie primit cu prioritate , dar cu toate acestea este ignorat .A mers la Urgenta Spitalului si le explica si acolo inca o data situatia , dar cu toate acestea este indrumat sa isi faca programare, peste aproximativ o saptamana .Cu toata staruinta si implicarea medicului de familie, medicii de la Spitalul Simleu Silvaniei au uitat ca au depus un juramant .Suntem asigurati medical, platim un mare procent din salariu pentru sanatate, dar cu toate acestea avem dreptul sa ne imbolnavim doar cu programare”, este povestea transmisă redacției de familia G. S. din comuna Valcău

Așteptăm cu interes punctul de vedere al Spitalului Orășenesc Dr. Ioan Pușcaș din Șimleu Silvaniei pe care îl vom publica în integralitate.


IMPORTANT: Ai fost martorul unui eveniment, ai fost nedreptățit de autorități sau ai ceva de semnalat, trimite foto, video și informații la contact@monitoruldesalaj.ro și îți vom face povestea cunoscută. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *