Centura Zalăului – investiție care are mari șanse să fie finalizată în 2022

🔵 Zalău, singurul şantier din ţară unde chiar dacă este un constructor din China lucrează tot drumari şi utilaje din România. Compania din China a câştigat contractul având doar cinci ingineri angajaţi în România. Aceasta va fi singura lucrare de infrastructură de transport din România cu constructor din China (inclusiv o asociere care cuprinde şi o firmă din China) după ce, în primăvară, Guvernul a modificat legislaţia şi a interzis firmelor din China să mai participe la licitaţiile naţionale.

🔵 Şantierul Centurii municipiului Zalău, a ajuns în stadiu avansat de execuţie şi ar urma să fie deschisă circulaţiei cel mai târziu în primăvara anului 2023.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului cu o lungime de aproape 6 kilometri a fost semnat în iulie 2020 cu ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – SC GOOD PROOD S.R.L. pentru 185 de milioane de lei şi o garanţie de 7 ani.

🔵 Dacă totul decurge conform planului, în toamna lui 2022 se va putea circula pe centură, de la ieșirea din comuna Hereclean până pe Drumul European 81, spre Cluj-Napoca.

Ocolitoarea Zalău (etapa II) se desprinde din Drumul Naţional 1 F, înainte de intrarea în municipiu dinspre Cluj Napoca şi asigură legătura cu Drumul Judeţean 191 C (Zalău – Aghireş). Lucrarea cuprinde 5 viaducte, 2 poduri şi două intersecţii sens giratoriu. Terasamentele sunt executate de firma românească Montaj Modular şi ar putea fi terminate la primăvară.

🔵 Cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din judeţul Sălaj, va fi tunelul de la Meseş cuprins în lotul de Autostradă Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău (41 km).Prima fază a a centurii (aproximativ 8 km) a început în anul 2007 și a fost recepționat în 2010. Cum utilitatea actualului tronson al centurii este limitată și zace așa de aproape 15 ani, odată cu finalizarea celui de-al doilea tronson traficul greu din oraș va dispărea, implicit și calitatea străzilor va fi alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *