Cetățenii comunei Almașu, împreună cu Primăria s-au mobilizat și ajută refugiații din Ucraina

Comuna Almaşu s-a mobilizat exemplat pentru ajutorarea refugiațialor din Ucraina, astfel că cetăţenii au donat bunuri către administraţia locală, care s-a ocupat de transportul acestora la Vama din Sighetu Marmaţiei. Totul a fost organizat și coordonat de primarul Gal Mate Istvan care s-a implicat trup și suflet în această campanie de ajutorare.

Totodată, persoanele fizicie şi juridice din comună anunță că pun la dispoziție și oferă zeci de locuri de cazare pentru refugiaţii care vor solicita acest lucru.

„Vineri, 4 martie 2022, am transportat la Sighetu Marmației bunurile primite de la cetățeni și destinate refugiaților din Ucraina.

Bunurile colectate au fost descărcate la Sala Sporturilor din localitatea Sighetu Marmației, după care ne-am deplasat la punctul de trecere al frontierei de la granița României cu Ucraina. Acolo ne-am înregistrat într-o bază de date cu scopul de a putea fi contactați atunci când va fi necesar să asigurăm cazare persoanelor ce vor solicita acest lucru.
Precizăm că până la această dată persoanele fizice și juridice din comuna Almașu au oferit un număr de 50 de locuri de cazare.
Ținem să mulțumim în mod deosebit celor care au contribuit la ajutorarea semenilor noștri aflați în situație de mari constrângeri materiale și sufletești”, a transmis conducerea Primăriei Almașu pe pagina de Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *