Cine este Oana Riza, tânăra profesoară din Jibou cu rezultate remarcabile

În mediul educațional există persoane care ies în evidență prin dedicarea și pasiunea lor pentru meseria de profesor. Este si cazul tinerei profesoare Oana Riza-Mirșidan, care  predă Educație socială și care a reușit să obțină rezultate remarcabile în scurt timp.

Oana și-a început cariera didactică în anul 2019, dedicându-se complet misiunii de a inspira elevii spre învățare. De la începutul carierei sale, Oana a demonstrat o abordare inovatoare în predarea materiei, folosind metode moderne și adaptandu-se nevoilor specifice ale fiecarui elev, astfel, rezultatele nu au întrârziat să apară.

În anul 2023 echipajul condus de doamna profesoară, a obținut locul I la etapa județeană de Educație socială, astfel a ajuns la Olimpiada Națională, iar anul acestea succesul s-a dublat, elevele sale Mureșan Florina și Butoeru Symona de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Jibou, s-au calificat din nou la etapa  națională.

De asemenea, echipajul format din Ciurte Petra, Mureșan Florina, Tirintică Fineas, de la aceeași școală, au obținut locul I  la Olimpiada Județeană de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică, astfel calificându-se la Olimpiada Națională.

Toate acestea o fac pe Oana Riza-Mirșidan recunoscută ca fiind o profesoară dedicată, iar munca și implicarea ei au fost apreciate de cei din jur. Are în palmaers  mai multe premii si distinctii pentru realizările sale in domeniul educației sociale și continuă să își propună obiective noi și ambițioase pentru a contribui la dezvoltarea armonioasă a tinerilor din comunitate.

În concluzie, doamna profesoară Oana Riza este un exemplu elocvent al faptului că pasiunea, dedicarea și efortul pot schimba viețile copiilor și pot transforma educația într-un proces plin de succes și satisfacții.

La întrebarea cum face ca elevii săi să îndrăgească materia pe care o predă, Oana ne-a răspuns:

,,Educația socială este una dintre cele mai frumoase și fascinante materii pe care le poți studia. Aceasta le oferă posibilitatea de a înțelege mai bine societatea în care trăiesc, relațiile interumane și impactul pe care-l au unii asupra celorlalți. Prin intermediul acestei discipline îi învăț cum să-și dezvolte empatia, solidaritatea și să se implice în comunitate pentru a aduce schimbări pozitive. De asemenea, îi învăț să identifice și să rezolve probleme sociale, să promoveze diversitatea și incluziunea și să contribuie la construirea unei societăți armonioase, toate acestea fiind pentru elevi o oportunitate de a-și deschide mintea și inima către lumea din jurul lor, să-și descopere pasiunea pentru ajutorarea celorlalți și pentru schimbarea în bine a societății. Este o materie care îi va ține pe elevi mereu captivați și motivați să devină mai buni și mai implicați în comunitate”, spune tânăra profesoară Oana. 

2 thoughts on “Cine este Oana Riza, tânăra profesoară din Jibou cu rezultate remarcabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *