Cinste celui mai vârstnic veteran de război, de loc din Jibou – Erou al Sălajului

101 Sublocotentul în retragere Ilie Pop, veteran sălăjean al celui de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit astăzi, 25 iulie, venerabila vârstă de 101 ani.
🎁 Împreună, reprezentanți ai Consiliului Județean Sălaj, Primăriei Jibou, Unității Militare 01483 Zalău și ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război l-au vizitat, cu acest frumos prilej, pe bravul oștean al Armatei Române, cel mai vârstnic din județul nostru, pentru a-l felicita și a-i oferi câteva simboluri.
🎖️Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, i-a dăruit și o diplomă de recunoștință pe care sunt inserate următoarele cuvinte: ”Se acordă domnului slt. (rtr) Pop Ilie, la împlinirea a 101 ani, pentru sfânta credință și acțiune manifestate în cel de-Al Doilea Război Mondial, în a pune mai presus viitorul României decât propria viață. Cu reverență și venerație!”.
🪖 Momentul festiv a avut loc la actualul domiciliu al veteranului, în localitatea Jibou, în prezența mai multor membri ai familiei. Fără teama de a greși, putem aprecia că gesturile noastre s-au încadrat într-un firesc comportamental, iar emoțiile au fost mari, de ambele părți, mai ales când ne-au fost prezentate fapte trăite pe front de-a lungul a trei ani și jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *