Circulație oprită pe DJ109G între Balc și Camăr

Un sector al drumului județean DJ 190G în lungime de 3,4 kilometri a fost închis de Consiliul Județean Bihor până la 1 mai 2024, după ce s-a surpat în urma unor alunecări de teren provocate de ploile abundente din ultimele zile.

Închiderea circulației pe DJ 190G între ieșirea din localitatea Balc, de la intersecția cu Almașu Mare până în Camăr spre limita cu județul Sălaj, a fost anunțată vineri de administrația județeană, arătând că după precipitațiile abundente din ultimele zile a fost afectat de alunecări de teren.

„Pentru a nu pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier, tronsonul cuprins între km 8+950 și km 12+350 va fi închis până în data de 1 mai 2024”, a informat CJ Bihor printr-un comunicat de presă, precizând că „ruta ocolitoare pentru direcția Camăr este prin DN 19B – DN 19P, iar pentru direcția Balc, prin DN 19P – DN 19B”.

În reabilitare

Pe de altă parte, administrația județeană arată că pe acest tronson de drum, în lungime de 3,4 kilometri, au început în această vară lucrări de reabilitare.

„Partea carosabilă a drumului are o lățime de 5,5 metri, cu două benzi și acostamente de 0,75 metri fiecare. Pentru consolidarea drumului și asigurarea scurgerii apelor sunt proiectate, printre altele, podețe tubulare, drenuri longitudinale și parapete de siguranță cu protecție ridicată”, a transmis CJ Bihor.

„Starea drumului nu e prea bună. Ne-am propus ca până la sfârșitul anului 2024 să avem un drum mai nou și mai bun în comuna Balc, pentru ca oamenii să poată circula mai ușor între cele două județe”, a precizat și Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Firma care a câștigat licitația pentru lucrările de proiectare și execuție organizată de CJ Bihor este Carier SRL, valoarea contractului fiind de 16.954.805,04 lei, fără TVA, iar finanțarea se face din bugetul administrației județene. Termenul stabilit prin contract prevede 13 luni pentru execuția lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *