Citadin a schimbat imaginea cartierului Porolissum – teren de sport și multe locuri de parcare

Societatea Citadin este aproape de final cu una dintre cele mai complexe și mai extinse lucrări de reamenajare făcute într-un cartier din oraș. De ambele părți ale Văii Sărmaș, în zona cuprinsă între benzinăria Petrom până la strada Toporașilor, cartierul Porolissum are parte de o frumoasă transformare. Lucrările care au implicat cel mai mare efort și cele mai multe resurse sunt făcute și urmează lucrările de finisare, dotare cu mobilier urban și amenajare peisagistică.

„Am avut viziune și curaj să abordăm zona cu lucrări ample, pentru un câștig mare pentru locuitorii din Porolissum. Și am reușit să amenajăm 170 de locuri de parcare, să construim un frumos teren de sport și un loc de joacă generos, pe care vom pune tartan și aparate de joacă moderne. Totul într-un spațiu care părea de-a dreptul dușmănos cu locuitorii zonei înainte de a fi eliberat de garaje și reamenajat pentru a fi recuperat din condiția de teren degradat”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Valea Sărmaș a avut parte de lucrări de amenajare și de dirijare a apei. Între blocuri s-au refăcut aleile, cu tot cu intrările în scările de bloc, trotuare, căi de acces noi între blocuri pentru o mobilitate mai bună, un loc de colectare a deșeurilor cu depunere în subteran. Sunt lucrări de calitate peste care vine o reamenajare peisagistică, cu alei, bănci, verdeață, va fi o oază de confort aici la primăvară. Dintr-o fostă zonă în dezordine și fără niciun aspect vom avea și peisagistică și funcționalitate de nota 10.

„În tot Zalăul avem deficit de parcări, dar vrem să multiplicăm exemplul din Porolissum că terenul poate fi recâștigat pentru a repara acest neajuns. Cel puțin aici, toată lumea are acum unde parca, deși înainte zona părea înghesuită și nu promitea nimic. Suntem avansați cu lucrările și în zona dintre Spitalul Județean și Centrul de Transfuzie, de la strada cu cabinete medicale ce pornește din fața Urgenței până la strada Simion Bărnuțiu, unde am abordat reamenajarea tot într-o manieră cuprinzătoare, pentru a câștiga spațiu și parcări noi. Vom amenaja și aici aproximativ 150 de locuri de parcare și vom da aspect civilizat zonei, degajând spațiul. Vom găsi soluții peste tot în Zalău, pentru că lucrările din Porolisum și din Dumbrava sunt doar începutul pentru o modernizare și o primenire a cartierelor”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *