Citadin începe lucrările de modernizare pe Valea Zalăului și în cartierele Brădet, Dumbrava

Viceprimarul Teodor Bălăjel, coordonatorul activității firmei Citadin, anunță cu mari ambiții începerea mai multor lucrări în cartierele din Zalău din resurse proprii. Sunt prea multe zone care tânjesc după înfrumusețare și mai mult confort.
Modernizări ce vor ridica mult standardele încep pe o zonă extinsă de la Scala până la Kaufland, de-a lungul cursului Văii Zalăului. Va fi o frumoasă revigorare a atmosferei pentru cei care locuiesc în zona dintre Liceul Alesandru Papiu Ilarian, fosta clădire Banc Post și Școala Generală Iuliu Maniu și în zona cuprinsă între Casnica și Grădinița Voinicel, lângă parcarea de la Kaufland.
„Vorbim de tot ce e necesar traiului civilizat și tihnit, de la amenajări de locuri de parcare, cu suplimentarea consistentă a numărului acestora, refaceri de alei, spații verzi, intrări în blocuri, rigole betonate pentru dirijarea apelor pluviale, mobilier urban. Tipul de lucrări este cunoscut zălăuanilor după modernizările pe care le-am făcut deja cu Citadin în mai multe zone – în Brădet în zonele adiacente străzii Avram Iancu, în zona Stadion, în Dumbrava în apropierea străzilor Voievod Gelu și Simion Bărnuțiu, în zona Centrului de Transfuzie Sanguină, în zona Casnica, în cartierul Porolissum etc.”, explică viceprimarul Teodor Bălăjel. 
Această modernizare cuprinzătoare în zonele de locuit de la Scala până la Kaufland va fi completată foarte bine de proiectul depus de Primăria Zalău pe fonduri europene pentru amenajarea unei piste de biciclete de-a lungul cursului Văii Zalăului pe toată această lungime.
În paralel, proiecte mai importante de modernizări în cartiere, cu același tip de lucrări, mai încep tot acum în Brădet, în zona Servirea, dar și în Dumbrava, în zona ANL-urilor din Dâmbul Morii.
„Cum s-a văzut din celelalte amenajări, vom avea spații mai aerisite, mai ordonate, amenajări cu finisaje bine executate, delimitări ale spațiilor verzi și o îmbunătățire peisagistică evidentă, dar urmărim mai ales să obținem cât mai multe locuri de parcare în plus.
Sigur că banii nu sunt niciodată suficienți să faci totul dintr-o dată, iar finanțarea europeană vine pe proiecte care nu pot cuprinde modernizări în cartiere după câte nevoi sunt. Dar avem propriile proiecte, pe care le executăm cu Citadin. Căutăm să dăm valoare maximă banilor pe care-i putem mobiliza din bugetul local. Vom alătura proiecte proprii complementare celor care vor fi finanțate de Uniunea Europeană începând de luna viitoare și mizăm pe lucrări de mai mare anvergură în special în cartierele Brădet și Dumbrava”, a conchis viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *