Ciucă: România va cere realocarea fondurilor europene rămase necheltuite pentru sprijinirea mediului de afaceri

România va cere realocarea fondurilor rămase necheltuite din programele europene anterioare destinate economiei româneşti, pentru a putea interveni în ajutorul mediului de afaceri, a anunţat, luni seara, premierul Nicolae Ciucă.

„Traversăm o perioadă complicată, marcată de crize multiple, care necesită decizii şi măsuri eficiente de contracarare a creşterii preţurilor. În acest sens, am discutat cu ministrul Finanţelor, care se află la Bruxelles unde discută cu omologii europeni din ECOFIN, să găsească măsuri concrete la nivelul Uniunii Europene pentru sprijinul economic al ţărilor membre”, a declarat premierul României.

Ciucă a explicat că există deja un mecanism care a funcționat în timpul pandemiei și care poate fi extins. Iar pentru asta, România va cere realocarea fondurilor rămase necheltuite din programele europene anterioare destinate economiei româneşti, pentru a putea interveni în ajutorul mediului de afaceri

 

„Avem deja un mecanism care a funcţionat în perioada pandemiei şi care poate fi extins şi chiar dezvoltat în contextul celorlalte crize cu care ne confruntăm azi. România va cere realocarea fondurilor rămase necheltuite din programele europene anterioare destinate economiei româneşti, pentru a putea interveni în ajutorul mediului de afaceri, al întreprinderilor româneşti. Acest pachet trebuie să facă faţă provocărilor ridicate pe piaţa europeană şi să garanteze continuitate, stabilitate şi predictibilitate, atât mediului de afaceri, cât şi populaţiei”, a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria”, a precizat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *