Clarificări privind tăierea copacilor din zona centrală a Zalăului. AVRIL respectă proiectul

Având în vedere discuțiile din presa locală și plaformele sociale (Facebook) cu privire la tăierea copacilor din zona centrală a orașului, vă prezentăm următoarele:

  1. La elaborarea proiectului de pietonizare a str. Unirii și refacerea piețelor 1 Decembrie și Iuliu Maniu au fost implicați proiectantul cu echipa de arhitecți, Comisia tehnică a Primăriei Zalău și Comisia de cultură de la nivelul județului Sălaj.
  2. Echipa formată din entitățile prezentate mai sus au avut trei întâlniri în teren pentru ca decizia finală să fie agreată într-un final de Comisia regională de cultură de la Cluj
  3. S-a marjat mult pe ideea de piațetă, de spațiu larg și punerea în valoare a tuturor monumentelor și clădirilor din zona respectivă.
  4. Într-un finali (după un an de zile) s-a primit acceptul pe proiect de la Comisia de cultură de la Cluj și proiectantul a obținut toate avizele pentru execuția proiectului, inclusiv avizul de mediu
  5. Firma executantă a început lucrările cu respectarea proiectului și este supervizată de Primăria Zalău și Garda de Mediu.

Garda de Mediu Sălaj lucrează la un raport privind tăierea copacilor, iar surse noastre spun că arborii au fost tăiați conform proiectului întocmit de proiectant.

Firma executantă SC Avril SRL a primit amplasamentul liber de sarcini de la Primăria Zalău. Responsabil de obținerea avizelor, inclusiv de la Mediu, în vederea eliberării autorizației de construire este proiectantul.

Firma Avril este executantul lucrărilor și nu a avut NICIO responsabilitate în obținerea de avize, autorizații, etc.

Sursa foto – salajul liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *