CN Brașov: Lucian Bode ales cu peste 600 de voturi în funcția de secretar general al PNL

M

PNL şi-a ales liderii pentru funcţiile vacante din conducerea formaţiunii. Lucian Bode a fost votat secretar general, Dan Motreanu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, iar competiţia pentru funcţia de vicepreşedinte pentru apărare a fost adjudecată de Virgil Guran, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Lucian Bode şi Dan Motreanu au fost validaţi pentru funcţiile de secretar general, respectiv prim-vicepreşedinte.

Lucian Bode a fost ales cu 606 voturi pentru, 40 voturi anulate. 

Competiţia pentru vicepreşedinte pe apărare a fost câştigată de Virgil Guran, cu 450 de voturi pentru, faţă de puţin peste 100 câte a luat Virgil Guran, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Prima funcţie vacantă este cea de secretar general, după demisia lui Dan Vîlceanu. Însă pentru această funcţie va fi propus Lucian Bode, pentru că e atributul şefului PNL să propună, iar CN-ul să valideze prin vot.

Adevărata competiţie este pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi de vicepreşedinte pe apărare. Pentru al patrulea loc de prim-vicepreşedinte se luptă Virgil Popescu (ministrul Energiei) şi Dan Motreanu (eurodeputat). Confruntarea este echilibrată, potrivit surselor „Adevărul”.  De asemenea, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte pe apărare sunt în cursă Vergil Chiţac, Virgil Guran, Ben Oni Ardeleam şi Sorin Moldovan. Şi în acest caz competiţia e echilibrată, deşi cu mai multe şanse sunt creditaţi Chiţac şi Guran.

Din delegația PNL Sălaj prezentă la lucrările Consiliului Național PNL de la Brașov au făcut parte președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, secretarul de stat Bogdan Ilea, consilieri locali și județeni, dar și majoritatea primarilor liberali.

„În urma #ConsiliuluiNational de astăzi, Partidul Național Liberal are o echipă de conducere completă. Fac parte din această echipă în calitate de Secretar General al PNL, o poziție onorantă și plină de responsabilități.
Îi mulțumesc Președintelui PNL, d-lui Nicolae Ciucă pentru încrederea acordată prin nominalizare la această funcție și colegilor liberali care au confirmat prin vot această încredere. 
(…) În ceea ce privește mandatul meu de Secretar General, el are la bază un proiect de management politic axat pe trei direcții de acțiune – consolidarea structurilor locale, întărirea rolul de ”laborator” de politici publice și, nu în ultimul rând, eficientizarea comunicării pe orizontală în interiorul partidului.
Aceste obiective vor fi puse în practică împreună cu structurile locale ale PNL și sunt convins că împreună vom face o treabă excelentă din care PNL va ieși învingător în marile confruntări politice ale anului 2024.
Cu fiecare acțiune de acum înainte trebuie să dovedim că suntem o echipă puternică si unită. Trebuie să facem performanță la guvernare, să ne atingem obiectivele propuse și astfel să ne ținem de promisiunile făcute românilor.
Depinde doar de noi să ținem trendul actual și, în 2024, ne vom bate pentru locul unu și pentru încă cel puțin patru ani de guvernare pentru România și pentru români. Viitorul României nu poate fi decât unul liberal!”, spune ministrul Lucian Bode. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *