Coaliția stă pe un butoi cu pulbere: UDMR ar amenința cu ieșirea de la guvernare

Un nou scandal a izbucnit între UDMR și PNL, care a culminat cu declarația liderilor maghiari că „dacă USR nu stopează demiterile din ministere, într-o lună ieșim de la guvernare”, scrie puterea.ro

La ora actuală, coaliția de guvernare PNL-USR-UDMR scârțâie din toate încheieturile iar șansele de restabilire a liniștii sunt destul de mici.

Scandalul din cadrul coaliției a pornit de faptul că în ministerele controlate de USR-PLUS, în special la Transporturi, la Investiții și Proiectelor Europene și Economie, mai mulți angajați promovați și susținuți de UDMR au fost dați afară, fără nicio explicație.

Un exemplu elocvent în acest sens a fost la Ministerul Transporturilor unde câțiva angajați susținuți de UDMR au fost dați afară printr-un fax semnat de ministrul Cătălin Drulă.

În urma acestor demiteri, liderii UDMR, în frunte cu Hunor Kelemen, au luat foc și au dat un ultimatum liberalilor, în special lui Ludovic Orban: “Dacă USR-PLUS nu oprește darea afară a oamenilor de la UDMR, noi într-o lună de zile ieșim de la guvernare. PNL trebuie să se hotărască: Ori cu noi, ori cu USR”.

Între timp, ca răspuns la jocul USR-PLUS, adică al tandemului Dan Barna-Dacian Cioloș, în ministerele controlate de UDMR, oamenii de la USR nu au primit sarcini de serviciu, adică stau și ascut creioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *