Comuna Crasna (jud. Sălaj) pe harta Studium-Prospero

Cea de-a 19-a clădire din portofoliul Fundației Studium-Prospero din Târgu Mureș a fost inaugurată vineri, 4 noiembrie, în comuna Sângeorgiu de Mureș, în prezența reprezentanților mass media de limbă română.

Peste 700 de familii beneficiare

Prezentarea imobilului a fost făcută de către dr. Vass Levente, preşedinte executiv al Fundaţiei Studium-Prospero și secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care a explicat că beneficiarii programului au fost și sunt tineri aflați la început de carieră cum ar fi medici rezidenți, profesori și artiști din Transilvania care astfel sunt încurajați să profeseze acasă.

În prezent, pe harta Studium-Prospero se află localitățile Târgu Mureș (Mureș), Sângeorgiu de Mureș (Mureș), Sfântu Gheorghe (Covasna), Miercurea Ciuc (Harghita), Medișoru Mare (Harghita), Gheorgheni (Harghita), Borsec (Harghita), Satu Mare (Satu Mare) și Crasna (Sălaj), urmând ca în acest an să fie extinsă cu alte localități: Miercurea Nirajului (Mureș), Baraolt (Covasna) și Lopadea Nouă (Alba).

”În cursul lunii octombrie, am făcut calcul, am ajutat 132 de persoane în aceste locuinţe, în aceste 19 clădiri (din toată Transilvania – n.r.), iar în decurs de 24 de ani de când există Fundaţia Studium şi Fundaţia Prospero, care din 2015 sunt o fundaţie unică, Studium-Prospero, am ajutat aproximativ 700 de familii ca să nu plece din ţară, după ce tinerii şi-au terminat facultatea, ci să rămână şi să stea la dispoziţia pacienţilor”, a afirmat dr. Vass Levente.

Casele, la dispoziția comunității

Strategia în ceea ce privește locuințele de serviciu ale Fundației Studium-Prospero este ca acestea să deservească o familie doar câțiva ani, după care să fie ocupate de alte familii. Totodată, dr. Vass Levente a arătat că beneficiarii fundației sunt stabiliți de către o comisie locală, modelul indicat fiind cel din Sfântu Gheorghe, unde comisia respectivă este alcătuită dintr-un reprezentant al Consiliului Local, un reprezentant din partea Consiliului Judeţean, un reprezentant din partea Spitalului şi câţiva reprezentanţi din alte instituţii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *