Comuna Vârșolț s-a mutat în casă nouă! Încep lucrările la grădiniță, dispensar uman și la podul peste râul Crasna

După luni de zile în care Primăria Vârșolț a funcționat în scoala din localitate, deoarece sediul instituției s-a aflat într-un amplu proces de modernizare, lucrările au fost finalizate.

Este vorba de un proiect câștigat prin PNDL 2 prin care sediul primăriei a fost extins, modernizat și dotat la ultimele standarde europene. Valoarea investiţiei este de 1.100.000 de lei, iar clădirea este printre cele mai moderne sedii de primărie din județ, fiecare angajat beneficiind de condiţii superioare pentru desfășurarea activității.

Important de menționat că sediul Primăriei Vârșolț nu a suferit modificări și nici reparații în ultimii 30 de ani și se afla într-o stare avansată de degradare cu spații improprii care nu mai respectau nici normele aflate în vigoare.

Comuna Vărșolț sub conducerea primarului Breda Lajos a profitat de oportunitatea de finanțare prin PNDL și a accesat nu mai puțin de 13 proiecte, cele mai multe la nivelul județului Sălaj, printre care și proiectul de modernizare a sediului primăriei.

Printre proiectele cu importanță majoră se numără:

  1. introducerea gazului metan
  2. punerea în funcțiune și predarea către Compania de Apă a rețelei de canalizare

Întârzierile punerii în funcțiune a canalizării se datorează faptului că mai mulți cetățeni inconștienți s-au racordat la rețea fără aviz, iar tot satul are de suferit din această cauză. Au fost demarate procedurile și se caută soluții de remediere, astfel încât în cel mai scurt timp rețeaua să fie deblocată și funcțională.

(școala și grădinița din localitatea Vârșolț intră în proces amplu de reabilitare)

(încep lucrările de modernizare a dispensarului uman și construire pod rutier peste râul Crasna)

În perioada următoare vor fi demarate lucrările de reabilitare a grădiniței, a dispensarului uman, a bibliotecii comunale și totodată vor demara lucrările și la construirea unui pod rutier peste râul Crasna.

Important pentru aceste proiecte este că au asigurate finanțarea și procedurile de licitație sunt finalizate. Într-un cuvânt Primăria Vârșolț și-a făcut datoria, responsabilitatea rămâne la constructor să respecte termenele asumate în contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *