Comunicat de presă PNRR – Comuna Crișeni

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Data: 18.04.2023

UAT COMUNA CRIȘENI, în calitate de beneficiar, a semnat în data de 25.01.2023 contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență.

Obiectul contractului îl constituie acordarea unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului Reabilitare termică Primăria Crișeni, cod/număr proiect C10-I3-2266.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul local, I3 – Reabilitarea moderată a cladirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul general al investiției este creșterea eficienței energetice a clădirii . In urma implementării proiectului se va obţine o reducere de peste 30% a consumului de energie primară aceasta însemnând reducerea cheltuielilor pentru utilităţi . Se urmăreşte  crearea unui climat corespunzător desfăşurării activităţilor  de către personalul din administraţie cu un efect direct asupra serviciilor prestate și creșterea gradului de satisfacție al cetățenilor. Contribuția la inițiativele emblematice sau alte strategii ale UE: investiția sprijină îmbunătățirea eficienței energetice și utilizarea eficientă a resurselor în cazul clădirilor la obiectivul național de creștere a eficienței energetice pe an.

Valoarea totală a proiectului este de 1.001.626,50 lei, din care:

  • Valoarea eligibilă din PNRR este de 841.702,94 lei;
  • Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 159.923,56 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, respectiv între 25.01.2023 – 25.01.2026.

Alte informații se vor găsi la următoarea persoană de contact:

Reprezentant legal, Primar: Morar Vasile Călin

Telefon: 0260.610.480

E-mail: primaria.criseni@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *