Condamnări „blânde” în doarul de droguri DIICOT în care este cercetat și un polițist de la Jibou

Magistrații de la Tribunalul Sălaj au dat sentința pe fond într-un dosar de consum și trafic de droguri de mare risc, în care trei inculpați au fost condamnați la pedepse cu suspedare, iar cauza pe care îl privește pe un polițist de la Jibou a fost disjunsă și cercetat într-un alt dosar.

În contextul în care se vorbește tot mai des de prevenirea și stoparea consumului de droguri în rândul tinerilor, dar și având în vedere gravitatea faptelor comise de inculpați, pedepsele aplicate de judecători par „blânde”, chiar dacă inculpații au stat în arest preventiv între 6 luni și 8 luni de zile.

Procurorii DIICOT Sălaj au trimis în judecată mai multe persoane într-un dosar de trafic și consum de droguri de mare risc, dosar care îl vizează și pe un polițistul din Jibou, B. M. A. Procurorii i-au arestat preventiv pe toți cei trei inculpați între 6 luni și 8 luni.

Trei inculpați din dosar – Mureșan Vasile, Negruț Voicu Adrian și Pop Alexandru – au fost judecați pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuat – peste 200 de acte materiale, dar și trafic de droguri de mare risc şi deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

Cei trei inculpați în dosar au fost arestați preventiv

Pe 9 decembrie judecătorii Tribunalului Sălaj s-au pronunțat în această cauză și au dispus condamnarea celor trei inculpați.

Mureșan Vasile – 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată (146 acte materiale); 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

Instanța contopește pedepsele și aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pe un termen de supraveghere de 3 ani. Inculpatul va presta un număr de 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei Oraşului Jibou sau în cadrul Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică ”Vasile Fati”.

Negruț Voicu Adrian – 2 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată (2 acte materiale); 1 an şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată (104 acte materiale). Instanța contopește pedepsele și aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 11 luni închisoare, dispune suspendarea pe un termen de supraveghere de 4 ani. Inculpatul va presta un număr de 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei mun. Cluj-Napoca jud. Cluj sau în cadrul unei biserici de pe raza mun. Cluj-Napoca.

Pop Alexandru – 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată (128 acte materiale), dispune suspendarea pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Inculpatul va presta un număr de 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei Comunei Crişeni, jud. Sălaj sau în cadrul unei biserici de pe raza comunei Crişeni, jud. Sălaj.

Cauza privind polițistul din Jibou cercetat într-un dosar DIICOT, disjuns

Un polițist din cadrul Poliției Orașului Jibou este acuzat de procurorii DIICOT Sălaj că deși știa că în jurul său se consumă și se vânde droguri, acesta nu a sesizat organele judiciare. Este vorba de tânărul polițist B. M. A.

Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis disjungerea cauzei în cel privește pe polițistul B. M. A., și cercetat separat pentru comiterea infracțiunii de omisiunea sesizării.

La termenul de judecată din 7 decembrie, cazua a fost amânată pentru ca inculpatul să-și angajeze avocat și să indice modalitatea în care doreste să se judece prezenta cauză. Instanța a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 11 ianuarie 2023.

„Unitatea noastră a fost informată de către DIICOT Sălaj despre faptul că prin ordonanta din data de 4 Iulie 2022, față de polițist au fost extinse cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de omisiunea sesizării organelor judiciare.

În funcție de evoluția dosarului penal, vor fi luate măsurile impuse de lege.

Întrucât față de polițist a fost pusă în mișcare acțiunea penală, pentru infracțiunea de omisiunea sesizării organelor judiciare, acesta a fost pus la dispoziția unității”, a transmis la aceea vreme purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *