Conducerea AMR a aprobat propunerea lui Ionel Ciunt: „Eliminarea criteriului politic la distribuirea banilor publici”

Unul dintre cei mai performanți primari de municipii din Regiunea de Nord-Vest, Ionel Ciunt – primarul Municipiului Zalău, s-a reconfirmat în funcție după alegerile locale din septembrie 2020, obținând peste 50% din voturile zălăuanilor.

După ce a performat în mandatul 2016-2020 și a atras fonduri europene record de circa 100 de milioane de euro, fiind chiar și premiat de ADR N-V, Ionel Ciunt a fost ales în conducerea Asociației Municipiilor din România în funcția de vicepreședinte, alături de primarul Clujului, Emil Boc.

Este o mândrie pentru zălăuani că primarul Zalăului a fost cooptat în conducerea AMR alături de fostul premier al României Emil Boc – primarul Municipiului Cluj, de primarii Municipiilor Oradea, Suceava, Craiova, etc.

Odată intrat în această asociație importantă, primarul Ionel Ciunt, vrea să promoveze bunele practici aplicate în primul mandat la Zalău și să contribuie consistent la dezvoltarea comunităților și a orașelor/municipiilor.

Prima victorie în AMR: Ionel Ciunt l-a convins pe Emil Boc să elimine criteriul politic la distribuirea banilor publici

Recent primarul Ciunt a bifat și prima victorie, respectiv a obținut un consens la nivelul conducerii AMR cu privire la realizarea unui mecanism prin care banii din fondul de rezervă al guvernului să nu mai fie distribuiți pe criterii politice.

„Am propus în cadrul conducerii AMR și am convenit cu membrii din conducere că trebuie să punem la punct un mecanism după care să fie repartizați banii din fondul de rezervă al guvernului către UAT-uri”, ne-a declarat vicepreședintele AMR, primarul Ionel Ciunt. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *