Conducerea Consiliului Județean a verificat stadiul lucrărilor pe DJ108D Crișeni – Cehu Silvaniei

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, însoțit de vicepreședintele Szilágyi Róbert István și de directorul Direcției Investiții și Programe Publice, Lavinia Ghilea, a făcut, astăzi, o vizită pe șantierul DJ 108D: Crișeni (DN 1H) – Cehu Silvaniei (DJ 196), pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare.
„Antreprenorul a reușit să execute mai mult decât am anticipat la începutul anului, astfel că, pentru a putea susține ritmul de execuție, am alocat sume suplimentare. Au existat, însă, și unele probleme – precum nevoia relocării rețelei de apă – care au încetinit ritmul de lucru pe șantier. În prezent, se toarnă stratul de binder pe o porțiune de 3,2 km, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Cehu Silvaniei, lucrările urmând să fie finalizate în cursul acestei săptămâni. În urma vizitei pe care am făcut-o, am sesizat constructorul cu privire la refacerea urgentă a zonelor degradate de pe tronsoanele de drum ce nu au fost încă abordate și i-am dat ca termen 6 decembrie pentru a remedia deficiențele constatate, astfel încât să reducem disconfortul creat participanților la trafic”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.
🚧 Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ 108D sunt derulate în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Județean Sălaj și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
🦺 Cu o valoare totală de aproape 43 milioane de lei, sumă ce include atât proiectarea și execuția, cât și serviciile de supraveghere, auditul și verificarea tehnică de calitate a documentației tehnice, investiția vizează un tronson de 22,7 kilometri. Principalele lucrări prevăzute prin contract se referă la creșterea capacității portante a drumului, modernizarea structurii rutiere, asigurarea stabilității drumului în zonele afectate de alunecări de teren, realizarea de șanțuri și trotuare, precum și amenajarea podurilor și podețelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *