Conducerea PSD-istă a Primăriei Zalău „premiază” din bani publici lipsa de performanță

Mai multe proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi în ședința Consiliului Local al Municipiului Zalău nu au primit votul reprezentanților PNL.

↖️Echipa PNL nu a fost de acord cu alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru Sport Club Municipal Zalău. Prin această nouă rectificare, conducerea PSD-istă a primăriei a decis o majorare cu peste 53% față de bugetul stabilit inițial pentru acest club sportiv și cu 26% mai mare decât s-a solicitat inițial, în condițiile în care rezultatele echipei sunt foarte slabe, iar atmosfera este una deloc bună, așa cum reiese și din scandalurile publice din ultima perioadă. Trebuie menționat faptul că reprezentanții PNL din Consiliul Local susțin sportul de masă și sportul de performanță, dar cu atât mai mult sunt responsabili ca bugetul alocat din resursele municipalității să fie unul echilibrat și transparent.

↖️Un alt proiect care nu a primit votul consilierilor PNL a fost cel care prevede un spor de 10% pentru condiții periculoase/vătămătoare pentru personalul contractual al Serviciului de Administrare al Domeniului Public. Consilierii au solicitat ca acest spor de risc să nu fie acordat tuturor angajaților, mai ales în condițiile în care rapoartele de expertiză realizate de Direcția de Sănătate Publică nu au mai fost publicate în respectivul proiect de hotărâre. Nu credem că Directorul Executiv lucrează în condiții grele. Sau oare să fie prea mult praf pe dosarele neatinse?

↖️Proiectul nr.23 care prevede oganizarea unei licitații pentru concesionarea unui apartament în zona centrală a municipiului nu a trecut de votul consilierilor prezenți la ședință. A fost punctat faptul că suma de pornire a licitației este mult prea mică, de aproximativ 1 euro/mp, și că perioada de concesionare de 25 de ani este mult pentru îndelungată. Menționăm că solicitarea pentru acel spațiu venea din partea unui consilier județean al PSD, coincidență sau nu?

↖️ De asemenea, consilierii s-au abținut la proiectul numărul 5 prin care se solicita aprobarea unui PUZ în vederea construirii a două blocuri pe strada Tipografilor cu acces și de pe Aleea Movileștilor, întrucât anumite aspecte nu erau clarificate. S-a propus să se renunțe la accesul de pe Aleea Movileștilor pentru ca cetățenii rezidenți (care de altfel au și făcut reclamații) să fie cât mai puțin afectați de noua construcție.

✔️Rolul consilierilor este să prezinte și să găsească soluții la problemele cetățenilor în ședințele de consiliu local. Puteți transmite propuneri, sugestii sau sesizări pe adresa de e-mail pnl.zalau@yahoo.com.

Comunicat de presă emis de PNL Zalău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *