Consilierii județeni PSD către conducerea CJ Sălaj: „Prudență financiară, o floare tot mai rară”

Consiliul Județean Sălaj condus de președintele Dinu Iancu-Sălăjanu a contractat un împrumut de 65.000.000 lei pentru a accelera investițiile aflate în derulare și pentru a asigura finalizarea lucrărilor.
În cadrul ședinței ordinare de ieri, 30 martie, când a fost supus la vot accesarea acestui împrumut, consilierii județeni PSD au cerut mai multe detalii despre modalitatea de cheltuiere a banilor, oportunitatea accesării împrumutului, însă răspunsul conducerii CJ Sălaj a fost nesatisfăcător pentru social-democrați.
„Consilierii județeni P.S.D. au solicitat atât în comisii, cât și în plenul ședinței de azi, 30.03.2022, detalii care pot justifica necesitatea (și urgența) unui împrumut care crește gradul de îndatorare a județului la peste 25% în 2022 (legea prevede un maxim de 30% grad de îndatorare pentru consiliile județene). La aceste solicitări, președintele C.J. Sălaj preferă să aibă o retorică de tipul „Cereți lămuriri? Politizați!”, ,,Aveți altă opinie? Nu doriți dezvoltarea județului!” etc. – o modalitate prin care și în timpul pandemiei s-a evitat prezentarea transparentă a modului în care s-a cheltuit banul public. Se pare că domnul președinte al C.J. Sălaj preferă să joace rolul de diriginte certăreț, decât să răspundă clar, fundamentat și la obiect întrebărilor adresate.
Suntem cu toții de acord că, pentru a dezvolta județul, este nevoie de bani, dar într-un context socio-economic și politic instabil, analiștii financiari îndeamnă la prudență. Când nu faci economii și cheltui până la ultimul ban din buget, împrumuturile sunt singurele variante ce mai rămân. Totuși, ACUM, a te împrumuta orbește aduce a aventurierism financiar!
Noi apreciem faptul că tot mai mulți consilieri județeni, alături de cei din grupul P.S.D., văd și înțeleg că problemele semnalate în ședințe sunt reale și nu avem parti-pris-uri atunci când ne gândim la viitorul cetățenilor din Sălaj!
Vă prezentăm, mai jos, situația bugetului Consiliului Județean Sălaj, de la ultimele alegeri până în prezent, cu posibilitatea de a ne imagina un scenariu pentru viitorul apropiat”, tranmsite Grupul consilierilor județeni PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *