Consilierii județeni USR cer amânarea creșterilor salariale la Consiliul Județean

 

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Sălaj vrea să mărească salariile, atât angajaților cât și salariaților instituțiilor subordonate, cu 15%.

Pe ordinea de zi a ședinței CJ, care se va desfășura mâine, 27 aprilie 2023, se află și proiectul privind mărirea salariilor angajaților proprii precum și a celor din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj și din Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sălaj.

Pozitia USR Sălaj și a consilierilor județeni USR este următoarea:

România se confruntă, datorită incompetenței actualului guvern, cu o inflație galopantă și cu lipsa unei reforme reale în sectorul bugetar. Inclusiv liderii partidelor aflate la guvernare, premierul Nicolae Ciucă dar și Marcel Ciolacu cer înghețarea salariilor bugetarilor, reducerea cheltuielilor și „mecanisme“ care să gestioneze cheltuielile publice scăpate de sub control… tot de ei, adică de coaliția PSD-PNL-UDMR.

Încasările la buget pe primele două luni ale acestui an au fost de 7 ori mai mici față de anul trecut.

Este o prăbușire majoră, care arată de fapt adevărata stare a economiei românești, dincolo de minciunile și propaganda susținute de coaliția guvernamentală.

Astfel, măririle de salarii fără criterii de performanţă, fără analize serioase de oportunitate, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce, nu ni se par oportune la ora actuală și par mai degrabă populiste.

Creșterea de-a valma a tuturor salariilor cu 15% înseamnă creșteri de salarii între, aproximativ, 500 și 2.000 lei, creându-se o și mai mare discrepanță între salariile din instituțiile publice.

Cerem în consecință conducerii Consiliului Județean:

🔴 Să prezinte sălăjenilor (celor care contribuie la bugetul județului) o analiză serioasă a costurilor cu aceste creșteri salariale și impactul asupra bugetului.

🔴 Să ia în considerare o amânare a acestor creșteri salariale.

🔴 Să găsească o formulă pentru creșterea în procente diferite a salariilor, deoarece credem că de o eventuală majorare a salariilor trebuie sa beneficieze angajații cu salarii mici.

❗️ Semnalăm și faptul că proiectele de creștere a salariilor au fost adăugate în ultimul moment pe ordinea de zi a ședinței CJ. Oare de ce ❓

Se evită cumva o dezbatere pe această temă ❓

Mai jos se regăsesc cele trei proiecte la punctele 10, 11 și 12.

Astfel în grilele respective se regăsesc noile salarii de baza raportate la gradația 0, urmând ca toate salariile cuprinse în gradațiile 1-5 să fie majorate procentual raportat la salariul prevăzut la gradația 0.

Mai mult, la acestea, se mai adaugă anumite sporuri.

https://www.cjsj.ro/index.php/consiliul-judetean/sedintele-consiliului-judetean

Comunicat de presă al USR Sălaj 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *