Consilierii județeni USR sesizează probleme în domeniile sănătate și educație

După un an de zile, problema angiografulului, care sta degeaba la Spitalul Județean,  a fost repusa pe tapet în ședința de ieri a Consiliului Județean de către consilierii USR.

În acest sens, @Nicolae Olar a precizat că angiograful, montat anul trecut la Spitalul Județean de Urgență Zalău, este o investiție importantă pentru județul nostru, fiind cea mai nouă tehnologie disponibilă în diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor inimii.

Nicolae Olar: „Prin darea în folosință a angiografulului ni se asigură, nouă, sălăjenilor, acces local la investigaţii salvatoare de vieţi. În răspunsul primit la interpelarea mea, conducerea CJ Sălaj a dat asigurări că funcționarea angiografului va deveni posibilă în scurt timp, odată cu obținerea ultimelor avize necesare.”

Tot în ședința de ieri, @Ardelean Cosmin-Vasile a adus din nou în discuție necesitatea premierii elevilor olimpici. La începutul anului, consilierul USR a propus alocarea unei sume pentru premierea elevilor olimpici și a cadrelor didactice care îi pregătesc și a recomandat ca evenimentul festiv să aibă loc în 5 Octombrie, când se marchează Ziua Mondială a Educației. Este posibil însă ca premierea să nu să nu se mai desfășoare în data de 5 octombrie din cauza tergiversărilor care au avut loc în acest sens.

De asemenea, consilierul USR a sesizat faptul că s-a omis o disciplină și a solicitat asigurări că aceasta se va regăsi în forma finală a proiectului, care va fi discutată în perioada următoare de toate grupurile politice din Consiliul Județean Sălaj.

Consilierii județeni USR Sălaj și-au oferit în continuare disponibilitatea de a acorda sprijin în vederea redactării regulamentului și a altor aspecte ce țin de acest proiect. Ei au participat recent la o sesiune de lucru pe tema aceasta.

Cosmin Ardelean: „Performanțele de excepție ale olimpicilor sălăjeni și profesorilor îndrumători, la diferite discipline contribuie, de fiecare dată, la crearea unei imagini pozitive a județului nostru. Trebuie să încurajăm excelența în educație, atât prin pârghiile legale pe care le avem la dispoziție, mediul educațional sălăjean, investițiile realizate în infrastructura din învățământ, acordarea burselor școlare, cât și prin premierea elevilor și a profesorilor îndrumători cu rezultate excepționale la concursurile naționale și internaționale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *