Consilierii locali ai PNL Zalău continuă să sprijine interesele cetățenilor

În ședința de Consiliu Local al Municipiului Zalău din data de 28 aprilie, consilierii locali din partea PNL au intervenit asupra unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
❗Consilierii municipali ai PNL au propus scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului care prevede amplasarea unor panouri publicitare de tip backlit cu dublă faţă de expunere în mai multe locații din oraș, pe motiv că afectează calitatea vieții locuitorilor.
“În primul rând, trebuie avut în vedere că majoritatea acestor panouri publicitare sunt amplasate în zone cu trotuare înguste sau pe spațiul verde. În plus, dimensiunile acestor panouri publicitare de tip backflit nu sunt deloc de neglijat, având circa 12 mp”, a precizat consilierul local PNL Zalău, Alexandru Bora.
De asemenea, președintele Organizației PNL Zalău și consilier local, Mihai Crișan, a menționat faptul că aceste panouri publicitare ar trebui să fie amplasate în alte zone, și nu între blocurile de locuințe. “Având în vedere dimensiunile deloc de neglijat, aceste panouri obturează locuințele oamenilor, creând un real disconfort locatarilor din zonă. Prin urmare, soluția ar fi montarea acestora în zonele comerciale din oraș”, a afirmat președintele PNL Zalău, Mihai Crișan.
❗Consilierii locali ai PNL Zalău au votat împotriva acestui proiect de hotărâre, însă a fost aprobat în ședință având majoritatea de voturi din partea consilierilor PSD.
Un alt proiect la care a intervenit consilierul municipal Mihai Crișan este cel care prevede adoptarea criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Zalău.
“La fel cum am solicitat și în ședințele anterioare, ar trebui ca aceste criterii să ofere oportunitatea de a beneficia de o locuință ANL și tinerilor care sunt angajați la stat, dar prin natura locului de muncă sunt obligați să își desfășoare activitatea în alte localități din județ. Spre exemplu, tinerii care lucrează în structurile de pompieri sau jandarmi detașați la unitățile din județ, în alte localități decât cele din zonele limitrofe ale municipiului”, a precizat consilierul Mihai Crișan. La acest proiect, consilierii locali ai PNL Zalău s-au abținut de la vot.
❗Tot în cadrul ședinței au fost aduse precizări la proiectele de hotărâre care prevăd aprobarea documentației de urbanism pentru dezvoltatorii imobiliari. Consilierul municipal Alexandru Bora a solicitat conducerii Primăriei să actualizeze cât mai curând regulamentul de urbanism.
“Ar fi indicat ca acest nou regulament de urbanism să prevadă cel puțin două locuri de parcare, spații verzi, canalizare și alte aspecte care să ducă la o dezvoltare imobiliară a orașului modernă și armonioasă. De asemenea, propun să se acorde o atenție sporită în ceea ce privește descărcarea traficului rutier în zonele aglomerate”, a spus consilierul municipal PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *