Consiliul Județean Sălaj a finanțat achiziția celui mai modern container pentru pregătirea pompierilor

🚒 Cel mai modern și dotat container de pregătire a pompierilor din România a fost operaționalizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj, printr-o investiție în valoare de 844.000 de lei, finanțată din bugetul Consiliului Județean Sălaj.

👥 Acest echipament, precum și autospeciala de transport personal și victime multiple intrată, recent, în dotarea ISU Sălaj, au fost prezentate marți, 26 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Inspectoratului.

👨‍🚒 Împărțit într-o zonă de control și o zonă de antrenament, containerul permite pregătirea personalului operativ în vederea îmbunătățirii capacității de răspuns în situații de urgență. Unitatea dispune de un labirint de antrenament alcătuit din 44 de cuști metalice modulare, obstacole, senzori în podea pentru localizarea cursantului pe harta labirintului, camere cu termoviziune, precum și un generator de fum și efecte de lumini și sunete, care permit crearea de scenarii de antrenament dificile și realiste.

📌 „În ultimii ani, misiunile pompierilor sălăjeni au devenit tot mai complexe și mai dificile, iar succesul acestora depinde în foarte mare măsură de tehnica și echipamentele din dotare, dar mai cu seamă de pregătirea corespunzătoare a salvatorilor. Instruirea continuă a pompierilor este vitală pentru ca aceștia să poată interveni prompt în cazurile limită, cu precădere când la mijloc este vorba de salvarea de vieți omenești. Fiecare misiune implică disciplină riguroasă, curaj și abnegație, dublate de instruirea corespunzătoare, constantă, complexă și asiduă. Din acest motiv, Consiliul Județean Sălaj este mereu alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Porolissum”, sprijinind eforturile instituției de a asigura condiții moderne de pregătire. Această achiziție va permite pompierilor sălăjeni să își testeze și să își îmbunătățească tehnicile utilizate, astfel încât fiecare misiune să se încheie cu succes”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *