Consiliul Județean Sălaj a majorat bugetul programului de protecție a monumentelor istorice

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de astăzi, suplimentarea bugetului Programului de finanțare „Protecția monumentelor istorice, de pe raza administrativ – teritorială a județului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, de la 400.000 de lei, la 570.000 de lei.
⛪ Din această sumă, 171.000 lei sunt alocați pentru situații de urgență, iar 399.000 lei, pentru lucrări de execuție, valoarea maximă ce poate fi alocată pentru un proiect fiind de 60.000 lei.
📌 „Decizia privind modificarea bugetului acestui program vine în contextul unui număr record de cereri de finanțare depuse de către proprietarii de monumente istorice. Dacă la sesiunile din anii precedenți, suma aprobată nu a fost folosită integral, în 2022, valoarea totală a solicitărilor de finanțare pentru lucrările de execuție a depășit cu aproape 60% bugetul inițial. Ca urmare a suplimentării fondurilor, putem contribui la demersurile de restaurare și consolidare a șapte edificii reprezentantive pentru tradiția culturală și spirituală a Țării Silvaniei. Am ținut cont, de asemenea, de creșterea semnificativă a prețurilor la materialele de construcții, respectiv la manoperă, care a majorat valoarea lucrărilor de construcții și a făcut ca efortul financiar al solicitanților să fie mai mare și mai greu de suportat”, a explicat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

One thought on “Consiliul Județean Sălaj a majorat bugetul programului de protecție a monumentelor istorice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *