Consiliul Județean Sălaj are șantiere deschise pe 110 kilometri de drumuri județene, iar pe alți 43 de km urmează să înceapă lucrările

Stadiul investițiilor implementate de Consiliul Județean Sălaj și proiectele aflate în pregătire au făcut subiectul conferinței de presă susținute miercuri, 9 iunie, de către președintele instituției, Dinu Iancu-Sălăjanu.
„Îmbunătățirea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile noastre. Pentru că ne dorim o rețea rutieră modernă, la standarde europene, acordăm o atenție sporită acestui domeniu, prin derularea de proiecte ce privesc reabilitarea, modernizarea sau punerea în siguranță a drumurilor județene. Cred că astfel de investiții vor crește gradul de accesibilitate a localităților din județ, și, în același timp, vor reduce decalajele de dezvoltare între mediul urban și mediul rural. În prezent, în Sălaj se lucrează pe un număr record de șantiere de infrastructură rutieră. Vorbim despre șapte astfel de șantiere și de o lungime totală de aproape 110 km, adică 18% din rețeaua de drumuri județene”, a precizat președintele CJ Sălaj, adăugând că alți 43 km vor intra în șantier în acest an.
🩺 Și în domeniul sănătății, CJ Sălaj derulează proiecte importante.
„Strategia administrației județene în domeniul sănătății urmărește să asigure pacienților acces la servicii medicale moderne și de calitate. În acest sens, la Spitalul Județean de Urgență Zalău sunt în implementare patru proiecte de circa 52 milioane de lei”, a explicat Dinu Iancu-Sălăjanu.
🏥 În cadrul conferinței de presă, președintele CJ Sălaj a anunțat că în perioada următoare va fi deschis șantier la Secția Psihiatrie a SJU Zalău, un proiect în valoare de peste 30 milioane de lei, inclus pe lista sinteză în cadrul Companiei Naționale de Investiții.
🗂 De asemenea, a amintit cele patru proiectele aflate în pregătire: extinderea și dotarea Ambulatoriu de specialitate; reabilitarea, modernizarea și extinderea pe verticală la Secția Recuperare Umană; execuția rezervorului de apă de 500 mc la sediul Spitalului Județean de Urgență Zalău și realizarea unui heliport pe corpul B al unității medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *