Constructorul UMB mută Dealul Zimbor pentru a face loc autostrăzii

Au apărut noi imagini de pe unul dintre șantierele Autostrăzii Transilvania, care arată o mobilizare foarte bună atât pe timpul zilei, cât și pe durata nopții. Asta după ce în ultimele luni, antreprenorul a retras o parte însemnată din utilaje mutându-le pe șantierele de pe Autostrada Moldovei. Din acest motiv, progresul fizic pe secțiunile aflate în execuție pe A3 a fost foarte mic în această perioadă.

Din filmulețul prezentat, constructorul UMB mută la propriu Dealul Zimbor pentru a face loc Autostrăzii Transilvania, iar pe șantierul se lucrează și noaptea.

Lucrările muncitorilor UMB seara și în schimbul de noapte au fost efectuate pe 7 iunie, iar imaginile au fost publicate pe canalul YouTube Cristian Marius Man.

Cei care au comentat filmarea au fost încântați de cele văzute, însă unii dintre ei s-au arătat intrigați și s-au întrebat de ce e nevoie ca un deal să fie mutat efectiv din loc pentru a face loc autostrăzii.

Muncitorii au introdus explozibili pentru a arunca dealul în aer. Pe aici va trebui să treacă A3. 

Trebuie să se termine în decembrie 2026

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB în iunie 2020 pentru 680 de milioane lei (majorat ulterior la 837 milioane lei) și un termen de 36 de luni (12 proiectare și 24 execuție). Lotul include 5 viaducte și un pod peste autostradă, iar acum este la 41,40% execuție. Lucrările la acest lot, precum și la lotul Nădășelu – Zimbor, sunt finanțate prin PNRR și trebuie finalizate până în decembrie 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *