Contre dure în Parlamentul European între Cristian Terheș și o socialistă pe tema ideologiei de gen: Cum pretindeți că apărați drepturile femeilor când voi nu mai știți defini ce e o femeie?

Parlamentul European a fost animat de o aprinsă dezbatere pe data de 9 mai 2023 pe tema recunoașterii Convenției de la Istanbul la nivel european, care a condus inclusiv la un schimnb dur de replici pe tema ideologiei de gen între europarlamentarul conservator Cristian Terheș și socialista Evin Incir.
Vorbind despre ideologia de gen promovată de această convenție, care redefinește ceea ce e o femeie, europarlamentarul Terheș a arătat că această redefinire a identității unei femei e cel mai grav atac la adresa femeilor, deoarece permite unui bărbat să fie recunoscut ca femeie doar pentru că el se „identifică” astfel.
„Un bărbat se poate identifica ca fiind mașină, dar asta nu înseamnă că într-o societate sănătoasă la minte îi putem da acelei persoane un număr de înmatriculare, în locul unei cărți de identitate”, a spus Terheș.
În replică europarlamentarul socialist Evin Incir a spus că un grup de bărbați de pe partea dreaptă „ne spun nouă, femeilor, că Convenția de la Istanbul nu are nici un efect în viețile noastre”.
Răspunzând acestei replici, europarlamentarul Terheș a spus: „Cu tot respectul dragă colega, tu nu poți identifica ce e o femeie! Dacă voi, ce vă aflați pe așa-zisă “parte stângă”, nu puteți identifica ce este o femeie, cum puteți da legi care să vă protejeze?”.
De asemenea, europarlamentarul Terheș a citat din art. 38 al Convenției de la Istanbul care, vorbind despre criminalizarea „mutilării organelor genitale feminine”, se referă la aceasta ca fiind „performarea oricărui tip de mutilare a întregului sau a oricărei părți a labiei minore, labiei majore sau clitorisul unei femei”.
„Așadar, te întreb, un bărbat care susține sau se pretinde că e femeie, cum poate fi acel bărbat protejat de această Convenție?”, a întrebat Terheș.
Parlamentul European a votat pe data de 10 mai 2023 cu 472 voturi pentru, 62 de voturi împotrivă și 73 abțineri ca să fie recunoscută Convenția de la Istanbul.
================================================
Prezentăm în continuare traducerea dialogului dintre europarlamentarii Terheș și Incir.
MEP Cristian Terheș: Dragi colegi, Convenția de la Istanbul ar trebui să fie despre femei și biologie, nu ideologia de gen.
Noi, ca societate, avem datoria să prevenim și să combatem orice formă de violență împotriva femeilor, dar ce e o femeie?
La cum se vede, acest Parlament nu mai poate defini acest termen.
O femeie, indiferent de vârstă, nu e o chestiune de senzație, sau o decizie a unei majorități politice, și nici un construct social, așa cum susține această Convenție, ci o realitate ontologică, biologică și genetică care e clar diferită de un bărbat.
Recunoscând, chiar și în lege, că un bărbat care se “identifică” ca femeie, e femeie, e simplu absurd și, în fapt, cea mai mare amenințare la adresa femeilor.
Un bărbat se poate identifica ca fiind mașină, dar asta nu înseamnă că într-o societate sănătoasă la minte îi putem da acelei persoane un număr de înmatriculare, în locul unei cărți de identitate.
Această ideologie de gen în mod clar subminează femeile și e un vis ce a devenit realitate pentru bărbații perverși, care pot să pretindă acum că se identifică ca fiind femei și să li se permită să-și ispășească condamnările în închisorile de femei unde, în unele situații, le-au lăsat pe unele gravide.
Pentru a proteja femeile împotriva oricăror forme de violență și abuz avem nevoie în primul rând să le apărăm identitatea care nu e o chestiune de sentiment/senzație, ci un fapt ontologic, biologic si genetic care e diferit de acela al unui bărbat. Mulțumesc.
Președintele de ședință: Colega… Există un cartonaș albastru, îl accepți? De la Evin Incir?
MEP Cristian Terheș: Sigur!
Președintele de ședință: Evin, ai 30 secunde!
MEP Evin Incir: Mulțumesc foarte mult, doamnă președintă. Cred că este tragic că din partea “extremei drepte” este un grup de bărbați care ne spun nouă, femeilor, că Convenția de la Istanbul nu are nici un efect în viețile noastre, în a ne salva viețile, în timp ce în această parte, pe partea stângă și de centru a plenului, suntem un grup de femei și aliați care spun în mod clar că avem nevoie să facem tot ce putem pentru a salva femei și fete peste tot în Uniune.
Te-ai gândit cum de voi, “pe extrema dreaptă”, credeți că știți cel mai bine ce nevoie au femeile?
Președintele de ședință: 30 secunde.
MEP Cristian Terheș: Cu tot respectul dragă colega, tu nu poți identifica ce e o femeie! Așadar, dacă nu poți identifica ce e o femeie…
Ți-am permis să mă întrebi…
Ți-am permis să mă întrebi, te rog lasă-mă să răspund.
Dacă voi, ce vă aflați pe așa-zisă “parte stângă”, nu puteți identifica ce este o femeie, cum puteți da legi care să vă protejeze?
Și ai menționat Convenția de la Istanbul.
Îți citesc ce prevede Convenția de la Istanbul la art. 38, și citez: “Mutilarea organelor genitale feminine”, care înseamnă: “performarea oricărui tip de mutilare a întregului sau a oricărei părți a labiei minore, labiei majore sau clitorisul unei femei”.
Așadar, te întreb, un bărbat care susține sau se pretinde că e femeie, cum poate fi acel bărbat protejat de această Convenție?
Tu să răspunzi la întrebare!
Tu ar trebui să răspunzi la asta tuturor femeilor care sunt realmente abuzate peste tot în lume.”
Biroul de presă al
Europarlamentarului Cristian Terheș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *