Crin Bologa mai vrea un mandat la DNA și spune că perioada de conducere a unui procuror șef ar trebui mărită de la 3 la 5 ani

M

Crin Bologa mai vrea un mandat la DNA și spune că perioada de conducere a unui procuror șef ar trebui mărită de la 3 la 5 ani. Declarațiile lui Bologa au fost făcute duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann.

Mandatul procurorului șef expiră la începutul anului 2023.

Bologa a făcut numeroase declarații în cadrul emisiunii, de la prejudiciul din dosarele DNA, la spețele instrumentate și percepția publică despre instituția pe care o conduce, dar și despre dosarul TelDrum, instrumentat de procurorii Anticorupție de 5 ani.

Șeful DNA a confirmat la Prima TV că ar vrea să mai aibă la dispoziţie încă trei ani, după ce îi expiră mandatul: „Dar nu depinde numai de mine”, a subliniat Crin Bologa.

Șeful Anticorupției din România a precizat că un mandat mai lung, de 5 ani, ar permite unui procuror șef să își formeze o echipă mai bună, cu activitate mai eficientă.

„Trei ani, zic eu, sunt foarte puţini. Cred că ar trebui lungit şi dacă n-ar fi două mandate. Într-un an îţi cunoşti echipa, o construieşti, în al doilea an lucrezi, iar în al treilea an te pregăteşti de plecare”, a explicat Crin Bologa, duminică, la Insider Politic.

3 thoughts on “Crin Bologa mai vrea un mandat la DNA și spune că perioada de conducere a unui procuror șef ar trebui mărită de la 3 la 5 ani

  1. Mana unui procuror bun se vede in cateva ore. Lui Bologa ii mai trebuie 70 de ani, ca sa lupte cu corupția. Hai sa asteptam poate reușește si el sa priceapă un ce funcție este.

  2. I-aș recomanda, un „mandat” de 5 ani, la Rahova, pentru performanțele lui din dosarul Cuprom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *