Cristian Terheș, întâlnire cu Alex Acosta, fost ministru al muncii în administrația Trump

Europarlamentarul Cristian Terheș l-a primit pe data de 18.09.2023 la biroul său de la Bruxelles pe Alex Acosta, fostul ministru al muncii (labor secretary) din administrația Trump, cu care a discutat îndelungat pe subiecte de interes comun, de la cooperarea transatlantică în general și relația România-SUA în special, până la importanța promovării valorilor conservatoare în viața publică.
Întâlnirea a fost urmată de un prânz comun, iar seara de o cină, la care au participat și alți europarlamentari.
Europarlamentarul Terheș a scos în evidență importanța întăririi și dezvoltării relației transatlantice, mai ales în contextul actual.
„Am discutat pentru câteva ore cu Alex Acosta despre importanța relației transatlantice, în care România joacă un rol crucial. Ce a făcut America puternică sunt alianțele pe care le-a construit și valorile pe care le-a apărat. Determinarea de a întări aceste alianțe și a promova aceste valori este mai importantă decât oricând. Am rămas că vom colabora și conlucra pe toate aceste subiecte de interes comun”, a spus europarlamentarul Terheș.
Alex Acosta face un tur prin Europa pentru a se întâlni cu politicieni conservatori.
Rene Alexander Acosta, pe numele complet, este fost judecător și procuror, ce a ocupat și funcția de decan al colegiului internațional de drept din Florida.
Acesta a ocupat diverse funcții în departamentul de justiție din administrația Bush, ocupându-se de chestiuni ce țin de drepturile omului.
Pe data de 16 februarie 2017 Alex Acosta a fost propus să ocupe funcția de ministru al muncii (labor secretary) de către președintele Trump, poziție pe care a ocupat-o până pe data de 19 iulie 2019.
Acosta a fost de două ori nominalizat de către Hispanic Business Magazine ca unul dintre cei mai influenți 50 de hispanici din SUA.
Cei doi interlocutori se vor revedea în curând la Washington DC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *