Cu peste 70% vaccinati, UK a ajuns la recordul istoric de infectari de la inceperea pandemiei

Peste 78,000 de noi infectari au fost raportate in UK pe data de 15 decembrie 2021, anunta presa internationala, citand surse guvernamentale. Numarul acesta de infectari este „un record”, arata presa, fiind cel mai mare numar de infectari intr-o zi in UK de la inceperea pandemiei.
„In contextul impunerii Certificatului Verde si a vaccinarii obligatorii sau a constrangerilor pentru ca oamenii sa se vaccineze, nimeni inca nu a putut oferi un raspuns plauzibil de ce tarile cu cea mai mara rata de vaccinare au si cea mai mare rata de infectare sau reinfectare cu COVID”, a spus europarlamentarul Cristian Terhes.
Politicieni conservatori din partidul premierului Boris Johnson au inceput o adevarata „rebeliune” impotriva masurilor restrictive impuse de acesta, arata CNBC.
Astfel, marti, 14 decembrie, 96 dintre conservatori au votat impotriva conditionarii intrarii in cluburile de noapte de dovedirea vaccinarii sau a unui test negativ, mai arata CNBC.
„Situatia din UK dovedeste ca toate aceste masuri restrictive abuzive nu opresc raspandirea virusului, iar oamenii incep sa vada acest lucru. In UK oamenii s-au mobilizat, si-au sunat reprezentantii iar acestia au respins prin vot acest proiect abuziv. La fel trebuie facut si in Romania: fiecare roman sa-i sune pe deputati si sa le ceara sa voteze IMPOTRIVA impunerii certificatului verde si a vaccinarii obligatorii in Romania”, a concluzionat Terhes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.