Cucoană cu Mercedes-Benz de lux, parchează pe un loc rezervat persoanelor cu handicap

De câte ori ai parcat pe un loc pentru persoanele cu handicap? Azi dimineață pe strada Unirii, în fața Consiliului Județean Sălaj, o cucoană cu un Mercedes de lux care nu era „hadicapată”, a parcat fără nici un drept pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Până a fost sesizată Poliția Locală Zalău, cucoana și-a rezolvat problemele din centru și a plecat. De data asta a scăpat fără amendă.

Locurile destinate persoanelor cu handicap nu sunt foarte multe la noi în oraș, iar cele situate în preajma instituțiilor sunt adesea ocupate de cine nu trebuie. Poliția Locală Zalău sau Poliția Municipală Zalău sunt instituțiile responsabile să vegheze la respectarea legii. De cele mai multe ori polițiștii aplică sancțiuni, iar cei care le ocupă abuziv scot bani grei din buzunar.

În Cluj locurile de parcare sunt inscripționate cu mesajul „Dacă îmi iei, ia-mi și handicapul” pentru a atrage atenția asupra faptului că aceste locuri sunt destinate EXCLUSIV persoanelor cu handicap.

Au crescut amenzile pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap (atunci când nu ai acest drept, care poate fi dovedit cu acte). Ba chiar ți se poate ridica mașina pentru această măgărie.

Am căutat să citesc mai multe pe subiect și am descoperit următoarele pe site-ul Poliției Române:

„Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii contravenționale se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens. Legea nr. 145 din 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 648 din 22 iulie 2020 și intră în vigoare din, 25 iulie 2020.”

A, deci de aproximativ 6 luni de zile, dacă parchezi pe locurile „de handicapați”, ar trebui să plătești niște „zeci de milioane” amendă și niște alte „milioane” ca să-ți recuperezi mașina ridicată de autorități că n-ai lăsat-o unde trebuie.

3 thoughts on “Cucoană cu Mercedes-Benz de lux, parchează pe un loc rezervat persoanelor cu handicap

  1. Penibil articol , se putea scrie femeie sau doamnă , nu ,,cucoană” nu aveti ce sa scrieti si vă legati de orice . Daca avea o Dacie mai făceați articol ?

  2. Deci voi ăștia din Zalău sunteți foarte plictisiti încât ați ajuns sa faceți genul asta de articole! Este o doamnă nu o „cucoană” dragilor! Articole degeaba! Sunteți de tot râsul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *