Cursuri de formare profesională gratuite pentru șomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, în baza Planului de formare profesională, în anul 2021 va organiza 24 de cursuri de formare profesională, din care 13 la Zalău, 5 la Şimleul Silvaniei, 4 la Jibou și 2 la Cehu Silvaniei.

Meseriile/specializările în care se vor organiza cursurile sunt: agent de securitate(4cursuri), contabil(2), electrician constructor(1), frizer(1), frizer coafor manichiurist pedichiurist(1), îngrijitor bătrâni la domiciliu(1), inspector/referent resurse umane(1), instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz(1), lucrător în comerţ(4), competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere(1), patiser(1), sudor(1), infirmieră(2),competențe anteprenoriale(2) și baby sitter(1).

La aceste programe vor fi cuprinse un număr de 336 persoane aflate în căutare de loc de muncă, numărul femeilor propuse să participe la curs fiind de 195.

Şomerii aflaţi în evidenţa A.J.O.F.M. Sălaj se pot înscrie în această perioadă pentru a participa gratuit la aceste programe. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii.

Reamintim că, şomer este persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare;

b) starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;

c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare (500 lei);

d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, daca s-ar găsi un loc de muncă.

Şomerii neînregistraţi care doresc să se înregistreze în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare, consiliere, medierea muncii, formare profesională se pot prezenta la sediul A.J.O.F.M. Sălaj din Zalău, precum și la sediul A.L.O.F.M. Jibou şi P.L. Șimleul Silvaniei – în funcție de domiciliu, cu următoarele documente:

a) actul de identitate;

b) actele de studii şi de calificare.

Pentru mai multe informaţii, persoanele interesate se pot adresa compartimentului formare profesională din cadrul AJOFM Sălaj la tel:0260612463.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *