Curtea de Apel Cluj a eliberat din închisoare un bărbat condamnat de Judecătoria Jibou pentru de complicitate la înșelăciune

Curtea de Apel Cluj a admis contestația în anulare și au dispus eliberarea unui bărbat încarcerat pentru complicitate la înșelăciune, ce a fost condamnat în baza deciziilor CCR 297/2018 și 358/2022 privind prescripția.

Astfel, judecătoarele Monica Sortan și Simona Cristea l-au eliberat din penitenciar pe un bărbat acuzat de complicitate la înșelăciune și complicitate la tentativă de înșelăciune.

Prin acest demers, Curtea de Apel Cluj dovedește încă o dată că înțelege să respecte deciziile 297/2018 și 358/2022 ale Curții Constituționale privind prescripția, nu să aștepte dezlegarea de drept din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, cum au făcut numeroase alte instanțe.

Bărbatul eliberat din penitenciar era condamnat definitiv în 2021 de către aceeași instanță la un an, opt luni și 129 de zile de închisoare cu executare, pentru fapte petrecute în perioada august 2013 – august 2014.

„Anulează mandatul de executare a pedepsei nr. 199/25.02.2021 emis de Judecătoria Jibou și dispune punerea de îndată în libertate a acestuia, dacă nu este arestat în altă cauză sau nu se află în executarea altor pedepse”, se arată în hotărârea de eliberare a condamnatului a Curții de Apel Cluj.

Condamnarea definitivă din 2021 a petentului a fost dispusă tot de către Curtea de Apel Cluj, care a menținut sentința din 2020 a Judecătoriei Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *