Decizie controversată dată de judecătoarea Celia Cosma în cazul femeii bătută în autogara Zalău

„De unde să am 18 milioane? Eu de-abia trăiesc de pe o zi pe alta”, spune Florica Moldovan, contactată de Libertatea. Ea a fost recent condamnată la închisoare sau la amendă de 1.800 de lei în cazul care a șocat opinia publică în primăvara lui 2019. Decizia nu e finală și a fost atacată.

În primăvara lui 2019, femeia, care venea de la spital cu copiii, n-a fost lăsată de șoferul Marius Filip să se urce în microbuz, în autogara din Zalău și, pentru că a protestat, a fost bătută cu o coadă de mop, în fața tuturor călătorilor, în autogară. Femeia a fost găsită vinovată pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și a fost condamnată la plata unei amenzi în cuantum de 1.800 de lei, transformată în 180 de zile de închisoare în caz că nu o va achita. În plus, a fost obligată să plătească și 800 de lei cheltuieli judiciare.  Șoferul Marius Filip a fost găsit vinovat atât de purtare abuzivă, cât și pentru tulburarea liniștii publice și a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare.

Femeia precizează că nu înțelege cum a ajuns să fie ea condamnată. „M-o făcut și de râs, m-o bătut, mi-o bătut și copilul, și acum am ajuns să plătesc eu 18 milioane. Pentru ce?”, adaugă Florica.

„Lui i-o dat cu suspendare. El o scăpat și pe mine m-o pus la plată”, continuă femeia, care provine dintr-o familie cu nouă copii. Părinții nu au dat-o la școală niciodată. La 13 ani au măritat-o cu un băiat cu un an mai mare, a explicat Libertatea contextul vieții ei în 2019.

„Sentința a fost evident nedreaptă. Am atacat-o cu apel”, spune avocatul Augustin Răducanu, care a apărat-o pe Florica Moldovan.   Hotărârea instanței a fost contestată și de șoferul de microbuz. Dosarul a fost înaintat Curții de Apel Cluj-Napoca, unde în toamnă va începe judecarea apelurilor.

Hotărârea Judecătoriei Zalău a fost pronunțată pe 22 iunie. Judecătoare a fost Celia Cosma, numită la Judecătoria din Zalău în aprilie anul trecut. Aceasta a absolvit Facultatea de Drept din Cluj în 2016, iar în 2017, Celia Cosma a fost admisă prima la Baroul din Cluj.

„În ce privește succesul de la examenul pentru avocatură, tânăra menționează că în primul rând «Dumnezeu a fost cel care m-a întărit», iar citatul ei preferat este din cartea Eclesiastul”, precizează site-ul clujust.ro despre judecătoarea de la Zalău.

Sursa Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *