Deputat Florian Neaga: „Șimleu Silvaniei are o șansă mare cu Romeo Sabou primar”

Șimleu Silvaniei are o șansă mare cu Romeo Sabou primar, pentru o administrație cu simț practic și cu simț de răspundere față de șimleuani.
Cunosc foarte bine Șimleu Silvaniei și îmi este drag. Este orașul pe care îl consider îndreptățit perlă a istoriei sălăjene. Vremurile sunt însă alerte și consider că alegerile parțiale ce se vor organiza în câteva săptămâni pentru alegerea unui nou primar sunt un moment-cheie pentru viitorul orașului. Șimleuanii pot produce un declic pentru evoluția orașului lor, foarte pitoresc, marcat de eleganța unui trecut nobil, dar în care în prezent standardul de viață este din nefericire rămas în urmă. Semn că administrația locală are nevoie de un impuls puternic.
Susțin clar, argumentat, cu cele mai bune gânduri și intenții de a mă implica pentru mai binele locuitorilor din Șimleu, candidatura lui Romeo Sabou pentru primar, din partea social-democraților. Este un economist instruit și cu spirit practic și are experiența administrației, după două mandate de consilier local, patru ani în Comisia de Buget-Finațe și patru ani în Comisia de Urbanism. Știe care este potențialul și vrea să-l valorifice; știe bine și care sunt blocajele în dezvoltarea Șimleului și este hotărât să le înlăture. Și are vârsta despre care se spune că este cea la care omul atinge apogeul capacităților sale.
Foarte important pentru acest demers în Șimleu este că Romeo Sabou are un sprijin puternic în echipele de la vârful administrațiilor din Zalău și din Jibou, care au făcut performanță în ultimii ani. Conjuncturile au impus acțiune eficientă, așa că în cele două orașe a fost o cursă contracronometru în valorificarea tuturor surselor de finanțare, în special a fondurilor europene, care este resursa cea mai generoasă la acest moment. Și rezultatele sunt mari. Romeo Sabou, ca primar al Șimleului, vine într-o echipă care are deja experiența succesului și va fi susținut puternic să pună în practică pentru șimleuani soluțiile de dezvoltare deja verificate.
Din păcate, în Șimleul anului 2021 sunt încă mari probleme cu canalizarea, rețeaua de gaz nu acoperă încă multe zone, vorbim încă de infrastructură nemodernizată, de drumuri pietruite. De anul trecut, intri în Șimleu și te întâmpină două sensuri giratorii improvizate, marcate cu balize, în loc de rondouri cu flori. Dar foarte dureros este că șimleuanii nu au încă în oraș locuri de muncă, nu au de unde să aducă un salariu decent acasă și mulți sunt nevoiți să facă naveta la Zalău sau la Nușfalău să-și întrețină familiile. Asta în timp ce Jiboul are de mult timp deja un parc industrial și este pol pentru atragerea forței de muncă din împrejurimi, la fel ca Zalăul.
Dacă celelalte două orașe importante ale Sălajulșui depășesc în viteză probleme care la Șimleu se cronicizează, înseamnă că lucrurile se pot schimba și pentru șimleuani, al doilea oraș ca număr de locuitori din județ. Orașul lor trebuie să devină parte dintr-o axă de dezvoltare a județului, Zalău – Șimleu Silvaniei – Jibou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *