Deputatul Florian Neaga cheamă șimleuanii alături de Romeo Sabou

Invit șimleuanii la perspectiva de a trăi la alt standard, într-un Șimleu care se pune în valoare așa cum merită.

Mai este puțin până în 20 iunie, data propusă de Autoritatea Electorală Permanentă pentru alegerea primarului orașului Șimleui Silvaniei, un moment foarte important; îl văd punctul de pornire pentru ce se întâmplă cu orașul nostru în viitor, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și pe termen lung.

Răspunsul, din toate părțile, a fost foarte bun în legătură cu candidatura mea la Primăria Șimleu Silvaniei, anunțată în prima jumătate a lunii trecute. Așa că simt că trebuie să-mi fac o datorie față de șimleuani să popularizez și să detaliez acest demers pentru a fi ales primar, pe care îl fac cu maximă responsabilitate, deoarece consider că următorii trei ani și jumătate sunt cruciali pentru viitorul orașului.

Iubesc Șimleul și sper că nimeni nu va lua această afirmație drept demagogie pentru că vine din partea unui candidat. Sunt născut, crescut, instruit și muncesc în Șimleu. Știu că marea majoritate a șimleuanilor simt ca mine. Avem un milion de motive. Și îmi vine și mie greu când privesc cu obiectivitatea omului practic și constat că orașul, noi, șimleuanii, de fapt, ne confruntăm cu atât de multe neajunsuri și rămâneri în urmă. Iar termenii de comparație nu sunt deloc o exagerare. Șimleul este în mare pericol să rămână exclus din tendința puternic manifestă de dezvoltare din celelalte două orașe importante din Sălaj, Zalău și Jibou.

Am fost vreme de opt ani în Consiliul Local. În Comisia de Buget-Finanțe și în Comisia de Urbanism. Timp în care am văzut și care este potențialul și care sunt frânele pentru dezvoltarea orașului. Sunt hotărât, știind că se poate, să elimin frânele și să pun umărul să valorificăm potențialul. Acesta este mai mare decât cred mulți șimleuani.

Îmi trec rapid în revistă frământările și spun că în Șimleul anului 2021 avem încă probleme mari cu canalizarea, că rețeaua de gaz nu deservește încă o bună parte din oraș, că avem încă drumuri pietruite. Obiective elementare pentru standardul de viață care în Zalău și în Jibou sunt demult depășite și pe care le puteam depăși și noi la fel de demult. Și mă angajez să le depășim rapid. Celelalte două orașe sunt într-un proces rapid de modernizare, iar la noi ritmul este atât de lent încât îmi dă fiori. Cele două administrații din Zalău și Jibou au fost mult mai practice în ultimii ani. M-am alăturat acestor echipe, am discutat, am observat, am analizat și am tras concluzii despre cum au obținut fonduri din toate sursele posibile și cum le-au valorificat. Vreau tot acest know-how și în administrația din Șimleu Silvaniei și am asigurări de sprijin total.

O mare frustrare este să văd că șimleuanii fac naveta la Zalău și la Nușfalău să muncească. Vom reuși în scurt timp să aducem firme într-un parc industrial la Șimleu, pentru că sunt soluții la îndemână pentru așa ceva. Dacă Jiboul a reușit și are un parc industrial generos și de succes, folosit la capacitate maximă, ba îl și extinde acum, cu siguranță putem și la Șimleu. Orașul nostru trebuie să devină pol care atrage forța de muncă, la fel cu Zalăul și Jiboul, nu oraș din care plecăm la muncă în altă parte.

Potențialul finanțărilor europene este mult, mult mai mare decât știu acum șimleuanii. Iar noua sesiune de finanțare care începe anul acesta va fi foarte ofertantă pentru clădiri istorice. Șimleul, cu adevărat orașul cu istorie din Sălaj, nu are voie să rateze asemenea oportunități. Clădirile din Șimleu cu valoare istorică cum nu mai sunt în județ trebuie reconstituite, pentru un oraș aranjat, infloritor. Nemaivorbind de obictive istorice ca Cetatea Bathory, care merită o cu totul altfel de punere în valoare.

Invit șimleuanii la această perspectivă de a vedea lucrurile și a le face împreună. O fac cu mult curaj, pentru că am siguranța că putem. Și voi reveni cu argumente.

Romeo Sabou, candidatul PSD la Primăria Șimleu Silvaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *