Deputatul Florian Neaga despre Vlad Voiculescu de la PLUS : „Un ministru care dăunează grav sănătății”

Reputatul medic ortoped Florian Neaga, deputatul PSD în Parlamentul României, a ieșit public cu o postare pe Facebook la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pe care-l dace „knok out” după un an în care a condus „dezastruos” cel mai important minister implicat în lupta împotriva pandemiei Covid.

„Am fost martori, ieri, la apogeul conștientizării românilor că actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, este o persoană inconștientă și iresponsabilă, într-o funcție în care este foarte periculos să mai rămână, într-o guvernare care manifestă dispreț față de populație.

Timp de un an, în virtutea Ordinului Ministrului Sănătății din 6 aprilie 2020, persoanele decedate de Covid au fost stropite cu substanțe biocide, băgate dezbrăcate în saci și îngropate în 24 de ore, fără ca apropiații să le mai poată vedea pentru ultima dată. Iar ministrul Voiculescu nu știa nimic. Chiar a negat vehement existența acestui Ordin care a provocat traume foarte multor familii de români și a dus la un tratament degradant față de persoanele decedate.

Nici nu are rost să subliniem cât de important este sistemul de sănătate. Dar e de tras un semnal de alarmă, că dacă acesta rămâne sub conducerea unei persoane care nu manifestă nici urmă de responsabilitate, riscăm repercusiuni grave asupra sănătății românilor. Cu atât mai mult cu cât trecem printr-o criză sanitară fără precedent din cauza Covid 19.

Sănătatea funcționează deocamdată grație profesionalismului medicilor și asistenților medicali, grație faptului că aceștia sunt dedicați profesiei și jurământului prin care s-au angajat să asigure sănătatea oamenilor cu orice preț. Dar defectele mari din conducere se vor resimți, cu urmări grave, dacă lucrurile nu se schimbă imediat”, a transmis parlamentarul social-democrat Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *