Deputatul Florian Neaga în căutarea de soluții pentru a ușura povara celor care suferă

În căutarea soluțiilor pentru a ușura povara celor care suferă, deputatul dr. Florian Neaga PSD a avut o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de pacienți din Sălaj. Parlamentarul a organizat la sfârșitul săptămânii trecute, la cabinetul parlamentar din Zalău, o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de pacienți din Sălaj, cu obiectivul de a afla și rezolva cele mai stringente probleme cu care se confruntă aceștia.
„Sunt în primul rând medic și vreau să valorific pe cât posibil faptul că activității mele în sănătate s-a suprapus cea de deputat. Urmăresc să obțin maxim de la această postură în folosul pacienților”, spune deputatul Neaga.
La întâlnirea de vineri au fost reprezentate cvasitotalitatea asociațiilor de pacienți active în județ, fapt care la ajutat pe deputatul Neaga să fac[ un sumar al celor mai urgente probleme cu care se confruntă oamenii cu afecțiuni deosebit de grave, a căror speranță este să-și poată îmbunătăți condiția.
„Remarc cu multă considerație încă o dată implicarea doamnei Dorica Dan, care coordonează patru asociații de pacienți cu boli rare, activitate pentru care are o largă recunoaștere, grație profesionalismului și puterii ei. Au mai fost la întâlnire și doamna Rodica Marian, de la Societatea Handicapaților Locomotor Zalău – asociație cu o activitate de peste 30 de ani în județul nostru, cu rezultate deosebite, condusă de o persoană dedicată celor cu dizabilități -, Adriana Fechete, de la filiala Zalău a Asociației naționale a surzilor din România, dar și Mircea Druhora, președinte al Asociației ”Speranța diabeticilor” Sălaj, care ni s-a alăturat prin apel video”, mai spune parlamentarul Florian Neaga.
Temele propuse și abordate în cadrul întâlnirii au fost de la Contractul-cadru cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, probleme deosebite specifice afecțiunilor medicale, dificultăți în obținerea medicamentelor specifice, accesul la serviciile de recuperare, relația cu instituțiile medicale și de asistență socială locale, drepturile pacientului, până la propuneri pentru îmbunătățirea legislației.
„Toți cei care au participat sunt buni cunoscători ai sistemului de sănătate, în special în ce privește defectele, neajunsurile din acest sistem, pentru că sunt permanent în căutare de soluții și, ceea ce am constatat acut la întâlnire, au nevoie de sprijin pentru o varietate de probleme pentru care dacă obțin soluții înseamnă beneficii importante pentru oameni aflați în mare, mare dificultate”, a conchis deputatul PSD, Florian Neaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *